Suzuki MotoGP-leder Privio Alpine ble parret med F1-karakteren

Italienerne har tjent stor respekt i MotoGP, hvor hans nylige suksess med Suzuki kommer etter en lang karriere med å tildele flere verdensmesterskap til Yamaha.

Kilder påpeker at det ikke er noen offisiell bekreftelse på flyttingen, eller at selv om han forlater Suzuki, kan overgangen til en seniorstilling i Alpene være på kortene.

Det er økende spekulasjoner om at et nytt teamledelsessystem blir vurdert i Alpine, med nåværende lagsjef Cyril Abidable som går over til en seniorrolle i Alpine-organisasjonen.

Det kan åpne for at administrerende direktør Marcin Budkovsky kan overta som teampresident og ta rollen som administrerende direktør for å overvåke Privios bredere virksomhet.

Renault kommenterte ikke infrastrukturendringene på spørsmål fra Motorsport.com.

Alpine F1 Group er under ny drivkraft fra Renaults administrerende direktør Luca de Mio som en del av en gjenoppliving av den franske bilprodusenten. I fjor godkjente han planer om å endre navnet på Renault-teamet.

Abbott Paul, som jobbet med De Mio for å bringe krigsplanen for Alpinen, snakket om fremtiden sin i fjor, og antydet at det ikke var noen garanti for at han ville være F1-lagkaptein lenge.

På spørsmål om han ville være lagsjef i kjølvannet av sitt nye Alpine-ansvar, sa han at fokuset hans var å gjøre det beste for sportsbilprodusenten, som bare er sikker på å vare i F1 til slutten av 2020.

«Dette er et oppdrag jeg startet, og om to uker har jeg det for hånden,» sa han.

«En del som kan gi det arbeidet, er eksplisitt å se noen prosjekter når det gjelder struktur. Jeg vil ikke kommentere her og nå. Alt jeg kan fortelle deg er at jeg er i bakgrunnen for dette prosjektet til slutten av året, fullt engasjert i min rolle som teampresident.»

READ  Primrose Rocklik rakett lykkes med å åpne test av baskisk turné foran Remco Evenpole

De Mio påpekte at det er viktig å være fullstendig oppmerksom på den som aksepterer ansvaret for alpininndelingen.

«Vi trenger å forenkle kommandokjeden,» sa han til media under den italienske Grand Prix i fjor. “Vi må ha ansvar for forskjellige områder.

“Alt du trenger å gjøre er å bygge et forhandlernettverk og kjøre et Formel 1-team, så du trenger noen til å trekke i trådene.

«Men stol på oss: vi kan organisere ting som dette. Vi gjør det i andre merker. Cyril er en del av historien og selvfølgelig en stor del av historien.»

Å flytte til F1 for Privio ville være fantastisk, ettersom paret jobbet sammen om Yamahas MotoGP-operasjoner, og han har en historie med De Mio.

David Privio og John Mir feirer Suzukis MotoGP-verdensmesterskap

Foto: Gull og and / Motorsport bilder

Privio var konsernsjef for den japanske sykkelprodusenten, som ble finansiert av Fiat fra 2007 til 2010, da De Mio var markedssjef for det italienske bilfirmaet.

Privio ble født i Italia og begynte sin karriere med Yamaha på verdensmesterskap i Superbike i 1990.

Han bodde hos den japanske sykkelprodusenten da han dro til MotoGP i 2002, og har vært med på å hjelpe Valentino Rossi med å tiltrekke ham siden 2004 – Rosie avsluttet en titteltørke for Marquez fra 1992 og utover.

Han var Yamahas teamleder til 2010, da han forlot teamet med Rosie for å jobbe tett som en del av Italias personlige stab.

I 2013 bestemte Privio seg for å gå tilbake til en offisiell lagstatus fordi han aksepterte rollen som Suzuki-teamsjef fordi den var klar for heltidsinntekter i 2015.

READ  Hein Vanhaezebrouck slår alarm på La Gantoise

Etter å ha hjulpet Suzuki med å vinne sitt første løp i 2016 og gjøre gode fremskritt, førte Privio det til fjorårets Team and Riders Championship, med Jon Mir som vant tittelen etter en spennende sesongkamp.

Les mer:

Relatert video

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *