Svanesjøen strømmer gratis fra Den Norske Opera

Ved en Svanesjø ser koreograf Alexander Ekman Ballets ballett, Swansea, spesielt med et nytt utseende – og fyller scenen med vann og svaner. Fra 16. april hjemme på ditt eget rom, nå har du muligheten til å nyte det igjen.

“Jeg ønsket å gjøre noe stort og vilt og rart, med litt vann!” Sa den svenske koreografen i 2014 og opprettet en ny Svanesjø.

Sammen med danserne og en ekte operadiva er de to skuespillerne Fritzov Soheim og John Gunner Rices første handling vil gi et sterkt snev av humoristisk drama. Her er historien om etableringen av Swan Lake, som kan ha funnet sted i 1877 på Bolshoi Theatre.

I andre akt er hovedscenen fylt med 5000 liter vann og noen spesielle svaner: dans i vannet. Velkjent lek mellom hvite Svart svane Det skjer også her.

Bruk av kjoler signert av den danske designeren og hele den nasjonale balletten er inkludert Henrik Vipskov . Fra orkestergropen spiller operabandet Michael Carlson Musikk, med referanser til Tsjajkovskijs originale verk.

Da en Svanesjø ble vist i 2014, var det ikke bare vannet som rant gjennom den. Publikum samlet seg til operaen. Fullt hus, egen TV- og DVD-versjon og National Ballet Swans opptrådte under moteukene i både Paris og København. Industrimagasinet Dance Europe kalte det “den beste verdenspremieren”, og hjemme skrev Uptonboston: “Vill, våt og fantastisk”, og jeg trodde det presset grensene for hva vi kunne gjøre i teatret.

Alexander Ekman er et internasjonalt navn i danseverdenen, mest kjent for sin unike evne til å kombinere ballett med humor og lekenhet.

Produksjonsstrøm nå. Lær mer på https://operaen.no/forestillinger/a-swan-lake-hjemme-i-stua/.

READ  Gaven som North Dakota ga til Norge var en inspirasjon for innbyggerne under andre verdenskrig

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *