Sveits har rett i EU – Storbritannia må gjøre det alene

Du kan imidlertid hevde at dette konseptet ikke burde, og sannsynligvis ikke vil hindre skottene i å støtte uavhengighet hvis det er det de vil ha. Som noen eller noen andre nylig sa: Du kan ikke med rimelighet svare på et dikt med en balanse.

Men alt avhenger av kvaliteten på fagforeningen du vurderer å slutte. EU har ikke bare hatt økonomisk suksess de siste tiårene, men har vært veldig dårlig til å gjøre den populær blant innbyggerne.

Hennes taktikk var å prøve å slå sammen identiteten hennes med selve Europa, og late som om en kjærlighet til europeisk kultur, historie, bygninger og mat innebar en omfavnelse av EU.

Bortsett fra en smal kader av engasjerte europeiske fans, gikk det ikke – ikke minst i Sveits.

For alle følelsene mange skotter har om Storbritannia, har denne 300 år gamle unionen et vell av medfølelse og lojalitet hentet fra delt erfaring, delt språk og delte institusjoner.

Interessant, et lignende argument kan gjøres om Sveits selv – en gammel og vellykket union hvis det var en, uten selv limet til et felles språk.

Andre land ser på hva som skjer med Sveits – spesielt Norge, som har et unormalt forhold til EU. Det er ikke medlem, men det er innenfor det indre markedet og er forpliktet til å akseptere EU-regelverk over en bred front.

Mer bredt vil Euroskeptics se til Frankrike, Nederland og Sverige for å se hvordan Sveits og Storbritannia går utenfor EU.

I mellomtiden har de såkalte Visegrad-landene (Polen, Ungarn, Slovakia og Tsjekkia) et stadig splittet forhold til EU.

READ  Norge skal levere SWF -rapporter om klimarisiko senere i august | Nyheter

Storbritannia er langt fra alene om bekymringene for EU. Alt dette gjør det stadig viktigere for regjeringen vår å forlate ideen om å prøve å holde seg i så nær kontakt med EU som mulig. Tvert imot, vi trenger å gå en ny vei.

Roger Bottle er styreleder for Capital Economics.

Send ham en e-post på roger.bootle@capitaleconomics.com

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *