Svindel via e-post: Pass deg for denne nye svindelen som blir mer populær på Internett

På Internett finner kriminelle stadig opp nye svindelforsøk for å trekke ut personopplysninger. Det er enda nyere i svindelen «uvanlig kobling til postboksen din», som i økende grad dukker opp i meldinger.

Vær forsiktig så du ikke blir lurt. En ny svindel har blitt lansert av netthackere som utgir seg for å være selskapet MicrosoftBe om en uvanlig tilkobling via e-post.

Hvis du har en Microsoft-adresse (Hotmail, Live, Outlook…) og mottar en «uvanlig tilkobling»-advarsel, kan du være et offer for denne svindelen.

I følge Signal-svindelEn fellesskapsbasert plattform for svindelbeskyttelsenettstedEt stort antall rapporter er sendt inn av brukere.

En falsk påloggingsside

En uredelig e-post sendt av svindlere indikerer uvanlig aktivitet relatert til en nylig pålogging til kontoen din. Detaljer som IP-adresse, land eller tilkoblingstid vises.

På slutten av meldingen ber en blokk deg om å «Rapporter bruker», og hvis du klikker, er det her sjarmen begynner. Faktisk, for å bekrefte denne uttalelsen, må du spesifisere identifikatorer og passord.

Denne informasjonen kan imidlertid gjenopprettes av svindlere. Denne phishing-teknikken er utbredt og meldingen som sendes ligner veldig på sannheten.

Mange ledetråder å finne

Flere ledetråder kan sette deg på sporet. For det første vises skrivefeil, ofte flere, i disse svindel-e-postene.

Sist, men ikke minst, slutter alle virkelig unike påloggings-e-poster med «@accountprotection.microsoft.com».

READ  PlayStation 5 er endelig tilgjengelig i andre farger

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *