SWF | News Norway lister eksperter å utforske klimamuligheter for

Den norske regjeringen har nedsatt et ekspertpanel for å undersøke finansiell klimarisiko og klimarelaterte investeringsmuligheter i forhold til landets statsfinansierte NOK11trn (t 1trn).

Gruppen vil bli ledet av Martin Scanke, styreleder i PRI, og vil også sitte i arbeidsgruppen for klimarelatert finansiell informasjon (DCFT) og Norwegian Finance Group Store Brand, ifølge en uttalelse som ble offentliggjort i går. .

Finansminister John Dor Sunner sa: «Vi trenger mer kunnskap om hvordan overgangen til et lavutslippssamfunn vil påvirke klimafondets klimarisiko og klimarelaterte investeringsmuligheter.»

Andre medlemmer av panelet er Karin Thorburn, professor ved NHH i Bergen; Christine Holverson, direktør for CICEROs klimaforskningssenter, og Don J நிபுண rnstadt, en investeringsekspert i investeringsselskapet Fert.

Thomas Ekeli, tidligere sjeføkonom i Folketricfondet, som forvalter SWFs innenlands investerte område i Norge, blir gruppens sekretær.

Komiteen forventes å levere sin rapport innen 15. august i år.

Departementet sa at det var bekymret for hvordan klimaendringer, klimapolitikk og grønne endringer vil påvirke det statlige pensjonsfondet Global (SPU) og inntekt og risiko i forvaltningen av fondet.

Norgas Bank, som forvalter midler gjennom sin Norges Bank Investment Management (NPIM) -arm, har allerede integrert risikostyring, investeringsbeslutninger og finansielle risikovurderinger som følge av klimaendringer i utøvelsen av sitt eierskap.

«Videre har etisk motiverte retningslinjer for overvåking og ekskludering av selskaper fra finansiering en rekke kriterier for klima og miljø,» sa finansdepartementet.

I følge det strategiske dokumentet 2020-22 planlegger NBIM å investere 1% av fondet i unotert fornybar energiinfrastruktur innen utgangen av neste år, men har ennå ikke kjøpt den første eiendelen.

Regjeringen godkjente i april 2019 å investere i unotert infrastruktur, med denne bestemmelsen som en del av eksisterende spesielle miljøbestemmelser.

READ  EURO 2024-KVALIFISERING - Norge-ledede Skottland på kurs mot tredje strake seier

Konsernsjef Nikolai Tanzen sa til den norske nyhetstjenesten E24 i forrige måned at NBIMs ambisjon var å foreta en unotert fornybar infrastrukturinvestering i år, noe som var en av årsakene til den sakte starten på hard konkurranse om grønne energiprosjekter.

Leter du etter IPEs siste utgave? Les den digitale versjonen Her.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *