Synsys, Protéors mekatroniske protese

Publisert i :

Et fransk selskap som spesialiserer seg på utvikling og design av medisinsk utstyr har nettopp innviet den første protesen som er i stand til å reprodusere de fleste av de naturlige bevegelsene til beinet. Det lar personer med amputasjoner av underekstremitetene gjenvinne litt bevegelsesfrihet uten å bekymre seg for konfigurasjonen av terrenget de nærmer seg.

Dette «mekatroniske» kunstige benet, det vil si integrering av både elektroniske komponenter og rent mekaniske elementer, ble produsert av hensyn til lettheten, med glass og karbonfibre. Protesen gjenoppretter hele kne-ankel-foten hos personer med amputasjoner av underekstremiteter. Dette beinet styres av mikroprosessorer og dataprogrammer som tillater intelligent analyse av gåsituasjoner, som å gå opp trapper, gå ned en skråning eller gå langs en skogssti, for eksempel.

Utstyrt med miljøsensorer, gjenkjenner protesen automatisk brukerens gangstiler og gir dem derfor en mer flytende, nesten naturlig gangart under alle omstendigheter, forklarer Nicolas Piponniau, direktør for enhets-R&D hos Protéor.

« Synsys-protesen ble utviklet takket være Defence Innovation Agency, og det er i hovedsak det som tillot oss å sette sammen et helt forskningsøkosystem. Med helsetjenesten til Forsvaret, Senter for studier og forskning på utstyr for funksjonshemmede avhengig av funksjonshemmede og også Georges Charpak Institute of Human Biomechanics «forklarer Nicolás Piponniau.

Mot helseforsikring

Legg så til: Denne protesen tilhører klassen av såkalte «mikroprosessor»-proteser. Det vil si at den har elektronikk om bord og også forskjellige sensorer: treghetsenhet, innsatssensor, vinkelsensor og også, personen ønsker å ha kneet låst eller tvert imot fritt til å sykle, de kan endre modus via smarttelefonen sin. Det unike med Synsys er at det lar deg gjøre en hukbevegelse, det vil si å bøye seg. Du kan endre høyden på hælen, noe som vil tillate damer å ha hæler. Derfor har vi større frihet i å velge sko.. »

READ  Vaksinasjonsarbeidsgruppen utelukker ikke en generalisering av 3. dose i 2022

Protesen kalt Synsys av sine designere er allerede på markedet. Denne høyteknologiske enheten krever imidlertid at den fremtidige kjøperen betaler mer enn 80 000 euro. Men Protéor-selskapet forsikrer at hans «bioniske» ben er i ferd med å dra nytte av helseforsikringsdekning. Frankrike har omtrent 100 til 150 000 mennesker med amputasjoner av nedre eller øvre lemmer. Og 80 % av disse store operasjonene utføres som følge av komplikasjoner fra vaskulær sykdom. De refererer hovedsakelig til personer med diabetes og røykere.

Har du spørsmål eller forslag, kan du skrive til oss på new.technologies@rfi.fr

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *