Syv Delhaize-supermarkeder gikk i streik torsdag i Brussel: «Situasjonen har blitt uutholdelig» | Belgia

ModerniseringFagforeninger sa at syv Delhaize-butikker i Brussel forble stengt torsdag på grunn av streiken. Arbeidstakere uttrykker sin misnøye etter at en sosial konsultasjon mislyktes mandag som ledd i en omorganisering av arbeidet i butikk.

Delhaize ble omorganisert i 2019. Spesielt ble det opprettet tverrfunksjonelle team og et flytende team. Men effektiviteten av disse tiltakene overbeviste ikke fagforeningene, som nektet å signere tariffavtalen.

Mandag mislyktes et forsoningsmøte mellom ledelsen og arbeidernes representanter. Deretter sendte de sosialistiske og liberale fagforeningene inn et streikevarsel som skulle avsluttes om to uker.

«Situasjonen har blitt uutholdelig,» sa Wilson Willens i det liberale ACLVB-forbundet torsdag. Arbeiderne mister tålmodigheten. Noe bør gjøres. Det er ikke satt noen dato for ytterligere konsultasjoner med administrasjonen ennå.»

Ni butikker er allerede stengt onsdag ettermiddag

Delhaize-talsmann Roel Dekelver bekreftet streiken. Onsdag ettermiddag ble ni butikker tilhørende gruppen stengt i Brussel-regionen og trakassering ble også observert torsdag. Og derfor forble syv butikker stengt denne morgenen, inkludert Delhaize Charles Quint, ved Basilix Shopping i Berchem-Sainte-Agathe, bekreftet merket på Twitter.

Delhaize beklager at butikker ikke er tilgjengelige og henviser kunder til åpne supermarkeder. Butikkjeden er fortsatt forpliktet til sosial dialog og håper å delta og forbli konstruktiv.


Les også

READ  Det neste forsikringsselskapet øker satsen på en av sine gren 21 sparepoliser til 1,80 % | Økonomi

Streik i Delhaize

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *