T-Rex sine skarpe tenner var dekket av lepper, finner studien

Hva om «Jurassic Park» og de fleste av leketøysprodusentene som skildrer den fanged T-rex tok feil? Disse berømte dinosaurene hadde sannsynligvis lepper som dekket tennene, ifølge en studie publisert torsdag.

«Dyr som T-Rex, theropod-dinosaurene, hadde mest sannsynlig en slags lepper, mykt vev som dekket munnen for å beskytte tennene,» sa Thomas Cullen, en av forfatterne av denne studien, til AFP i tidsskriftet Science.

«Det er en endring fra mange hypoteser til nå, som var at de var mer som krokodiller, som viste tenner når munnen deres var lukket og ingen lepper,» legger denne professoren i paleobiologi ved Auburn University, Alabama, i sør, fra USA. . stat

Hvis spørsmålet ikke er fullstendig løst, studerte forskerne et panel av teropoddinosaurer fra forskjellige museer for å komme til denne nye konklusjonen.

– E-post analysert –

For eksempel sammenlignet de slitasjen på tannemaljen til dinosaurer og krokodiller, de nærmeste levende dyrene til disse teropodene.

Tannemalje «må holde seg hydrert for å holde seg frisk,» sier Cullen. «Hvis den utsettes for luften for lenge, faller den fra hverandre og du er mer sannsynlig å sprekke eller bli syk.»

Ifølge paleobiologen slites emaljen på utsiden av tennene til levende krokodiller raskere enn på innsiden fordi de ikke har lepper.

«Da vi så på tykkelsen på emaljen på innsiden og utsiden av tennene til store tyrannosaurer, viste de ikke denne typen konfigurasjon som en krokodille,» fortsetter han.

«De presenterer en modell som er nærmere dyr med lepper,» sier Thomas Cullen. «Tykkelsen på emaljen er den samme på ytre og indre sider.»

READ  Roguebook vil også lanseres på konsollen med en ny helt og PC-oppdatering.

– For store tenner? –

Forskerne ønsket også å vite om T-Rex-tennene rett og slett kan ha vært for store for munnen deres, og sammenlignet dem med mange moderne øgler.

«Noen monitorøgler har i dag helt enorme tenner,» sa Cullen. «Det virker nesten utrolig at disse tennene kan være fullstendig dekket av leppene, og likevel er de det.»

«Og vi fant ut at (…) dette skalaforholdet er nesten identisk for teropoddinosaurer.»

Hvilke konsekvenser for representasjonen av disse kjente rovdyrene i populærkulturen?

Hvis Thomas Cullen innrømmer at filmene «Jurassic Park» ont réussi «à coller à ce qui était connu» sur les dinosaures «à l’époque», forsøkene på å representere théropodes de façon «fidèle» ont complètement «déraillé depuis», i følge han.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *