Taiwan varslet luftfartsmyndighetene da de oppdaget ballongen

Basert på sine første observasjoner sa Taiwans luftvåpen fredag ​​ettermiddag at objektet, som ligger i «nordlig luftrom», hadde en meteorologisk og vitenskapelig rolle.

«Siden dette kan påvirke flysikkerheten, har vi varslet lufttrafikktjenestene for å minne fly om å utvise forsiktighet,» sa flyvåpenet i en uttalelse. «Vi vil fortsette å overvåke til målet forsvinner.»Rapporten ga ingen nøyaktig posisjon for det flygende objektet eller indikerte hvor det kan ha kommet fra.

Taiwans militær kunngjorde 16. februar at de hadde bestemt seg for å styrke overvåkingspatruljer fra Beijing på sine militære stillinger etter at rusk fra et fartøy mistenkt for å være en kinesisk værballong ble funnet midt i økende trusler mot øya fra Beijing. .


videoer

Militæret sa at de så «uidentifiserte gjenstander» falle ned fra himmelen over Matsu-øyene i Øst-Kinahavet, omtrent 280 km fra Taipei.

Kina har økt sitt militære, diplomatiske og økonomiske press på Taiwan de siste årene, som de anser som en del av sitt territorium og erklærer at de er klare til å gripe det med makt om nødvendig.

Taiwans forsvarsdepartement kunngjorde i midten av februar at et uspesifisert antall kinesiske værballonger var oppdaget. Han advarte om at han ville ødelegge luftballonger som utgjorde et «høyt trusselnivå», og understreket at en slik sak ennå ikke hadde oppstått.

READ  Wanda, en amerikaner, våkner fra to år i koma og utpeker broren som angriperen hennes

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *