Tang er en dårlig proteinkilde for griser og fjærfe i en studie utført i Norge

Teamet besto av forskere fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og det uavhengige forskningsinstituttet SINTEF, evaluerte to tang, sakkarinY Palmaria palmata, Begge dyrket i norske farvann.

Studien deres, som nylig ble publisert i tidsskriftet Vitenskap og teknologi for dyrefôringDet ble utført som en del av PROMAC-prosjektet og ble finansiert av Norges forskningsråd.

Bakgrunn

Det er økende interesse og støtte for dyrking av tang for et bredt spekter av potensielle produktapplikasjoner i Norge, kommenterte forskerne.

Blant alger som vokser i nordiske farvann, sakkarinY Palmaria palmataDe er av interesse som to ganske forskjellige arter, henholdsvis brune og røde, med veldig forskjellig kjemisk sammensetning, sa de.

Brune alger har vanligvis høy alginat. De inneholder også cellulose, laminaran, mannitol og fucoidan (Holdt og Kraan, 2011). Tvert imot er de viktigste karbohydratene i rødalger xylan (Holdt og Kraan, 2011).

Proteininnholdet i brunalger er generelt lavere enn rødalger, 30-140 g / kg tørrstoff i sakkarinOg 80–350 g / kg tommer Palmaria palmataSa de.

Også de to tangene er forskjellige i mineralinnholdet.

Det veldig høye jodinnholdet i brune alger er viktig (Roleda et al., 2018), som med høyt og vedvarende inntak kan indusere struma hos disponerte individer (Holdt og Kraan, 2011), og muligens andre helseproblemer (Shoyinka et al. ., 2008), bemerket de norske ekspertene.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *