Tanzanias regjeringsmistenkte president John McFuley dør av ‘hjerteproblemer’ i en alder av 61 år

Tanzanias regjeringsmistenkte president John McFully har dødd av et 61 år gammelt ‘hjerteproblem’ som ikke har vært offentlig på to uker blant rykter om at han lider av et koronavirus.

  • Visepresident Samia Suluhu Hassan kunngjorde dødsfallet i en TV-tale
  • Makufuli har ikke blitt sett offentlig siden 27. februar, noe som har utløst rykter
  • Det var spekulasjoner om at han led av Govt sykdom, men V.P. Han sa at han døde av hjertesykdom

En av Afrikas viktigste mistenkte koronavirus, Tanzanias president John Magufuli, er død i en alder av 61 år.

Visepresident Samia Suluhu Hassan kunngjorde presidentens død i en nasjonal TV-tale onsdag.

Makufuli har ikke blitt sett offentlig siden 27. februar, noe som utløste rykter om at han har signert en kontrakt med Govt-19. Myndighetene avviste 12. mars at han var syk.

Men i dag sa visepresidenten på DBC: ‘Kjære tanzanere, det er med stor sorg vi kunngjør tapet av vår modige president, president John Magufuli, på Messina Hospital i Torrey, i dag 20. mars 1721 klokken 18 Salam på stedet der han får behandling.

Tanzanias president John Magufuli, en av Afrikas viktigste mistenkte koronavirus, er død i en alder av 61 år.

Statsminister Qasim Majaliwa sa at han hadde snakket med Makhfuli på fredag ​​og skyldte presidentens sykdom på historien om noen ‘hatefulle’ tanzanere som bodde i utlandet.

Da presidenten vant sin andre femårsperiode i oktobervalget, foreslo McFuleys viktigste rival, Tundu Lisu, at den tanzanianske lederen Kovit-19 skulle flys til Kenya for behandling og deretter til India i koma.

READ  Dusinvis drept i togulykke i Sør-Egypt, opplyser tjenestemenn Egypt

Etter at dødsfallet ble kunngjort, sa opposisjonsleder Jitto Kabwe at han hadde snakket med visepresident Hassan for å sørge over Makhfulis død. ‘

Nasjonen vil huske ham for sitt bidrag til utviklingen av landet vårt, ”sa Kabwe i en uttalelse på Twitter.

Makufuli, opprinnelig fra det nordvestlige Tanzania, vant presidentvalget for første gang i 2015 og har møtt beskyldninger fra Vesten og opposisjonen om at han har ødelagt demokratiet.

President John Magufuli (midt) og Kenyas president Uhuru Kenyatta (baksiden) danser med tradisjonelle dansere i 2016 ved den offisielle oppdragsseremonien til Nairobi Southern Bypass Road i Nairobi, Kenya.

President John Magufuli (midt) og Kenyas president Uhuru Kenyatta (baksiden) danser med tradisjonelle dansere i 2016 ved den offisielle oppdragsseremonien til Nairobi Southern Bypass Road i Nairobi, Kenya.

Han ble kalt ‘Bulldozer’ for sitt rykte for å fremme politikk til tross for motstand.

I følge Tanzanias grunnlov vendte Hassan, en 61 år gammel visepresident, tilbake til embetet etter å ha vunnet en andre periode i fjor.

Hun vil være den første kvinnelige presidenten i et østafrikansk land.

Født i den semi-autonome øygruppen Zanzibar, studerte Hassan økonomi i Storbritannia, jobbet ved FNs verdensmatprogram og hadde deretter forskjellige regjeringsstillinger i 2015 før han ble Tanzanias første kvinnelige visepresident.

Reklame

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *