Teateranmeldelse: Obligatorisk påskeoppgangsprodukt oppdatert online

Inne i GPO

Er online via YouTube

Det ble holdt mange produksjoner i 2016 for å feire opprøret i 1916. Kvaliteten og det politiske kompasset deres varierer betydelig. En av de tingene som fascinerte meg mest over miles i et land var phishing Inne i GPO.

Regissør Jim Culleton hadde visjonen (eller kanskje Chatspa) å få tillatelse til å iscenesette GPOs hovedhall på O’Connell Street. Da en gruppe menn og kvinner krasjet, gjorde mange skrikende kommandoer, som alle kjørte på adrenalinet, publikum veldig nysgjerrige.

De er de ledende mennene og kvinnene i Rising, karakterene Colin Murphy spiller.

Murphy tok ikke noe politisk standpunkt: det var bare et øyeblikksbilde av ukens hektiske håp våren 1916, forvrengt i kaotisk, frustrert fortvilelse til en håpløs posisjon født av kaos og militær uerfarenhet.

Dette nøye utformede stykket inneholdt et bredt spekter av forskjellige syn på menn – kvinner, som nevnt av revisjonistene, var noe sidelengs.

Det ga til og med en troverdig hypotese (svik av hukommelse for noen): Pierce blir referert til som en fanatisk fanatiker for sin skyld, og dermed blir han ansett med forakt av Connolly og Tom Clark. Plasseres med penn og papir uten å gå.

Clark hadde allerede et arr på Irland, etter å ha tilbrakt mange år i England, hvilken patriotisme han hadde, og underkastelse seg for myndighetene.

Enken hennes vil fortsette arven hennes, ettersom hennes andre Kuman Na M Bon-fanger Constance Markevich og Madd Conne hadde liten tid, mens middelklassens Snobry prøvde å sette henne på plass mens de var sammen.

Ifølge Connolly må suksess defineres av kapitalismens svikt. Artilleri vil ikke bli brukt mot byen fordi “arbeidsgivere vil aldri ødelegge kapital”, erklærer han naivt.

READ  Den bakre 1080 NZ er utgangspunktet for skiløperen

I følge Tom Clark er det irske flagget som flyr i et gratis Irland alt, selv om det er litt irsk.

O’Reilly, som stolt forklarer den eldgamle kilden til tittelen sin til den tvilsomme Connolly, får hånet fra den knebøyde “arbeidende mannen”.

Og Sean McDermott, halt, a Drømmeren, snarere enn aktivisten, er revet mellom håp om en ”naturlig” fremtid med sin elskede E-Ryan, og katastrofen han mistenker at opprørerne letter.

Det er til og med en grunn i hodene på menn (annet enn Pierce) at deres sak ikke er folks valg.

På fem år har Phishambil fornyet produksjonen, filmet live i 2016, og har blitt oppgradert og re-mastered ved hjelp av Cultural Ireland og Department of Arts and Culture for denne påsken.

Men nå er det medprodusenter i et bredt utvalg av irske kulturarv- og kultursentre i USA. Det kan ha nådd et bredt spekter, men innflytelsen er ikke god.

En tankevekkende beretning om menneskeheten til samlingen av de mennene som adresserer historien i navnet på de “døde generasjonene”, er blitt forvandlet til en teknikk som på en eller annen måte vil antyde en slags irsk-amerikansk kening full av shamrock. Hjemland som aldri eksisterte.

Vanskelig å definere, men det som er det mest synlige elementet er den tette, humoristiske lesningen av kunngjøringen om utvisningen av GPO av mennene som ødela Pierce. Ronan Leahy gjør sitt beste, men det er mer pinlig enn oppmuntrende.

Aidan Kelly Connolly, Michael Glenn Murphy Tom Clark, Manus Halligan Sean McDermott, Don Weisserley The O’Reilly og Karen Artif Marie Louisa Norge.

Arla Fitzgerald Winifred Carney, Liz FitzGibbon e Ryan, Det er en støttebesetning fra Kaiti School of Acting (jeg tror de fremdeles viste seg at de trenger litt øvelse i sceneteknikk).

Collettons bevegelse er kraftig, men Mark Callions lys blir ikke vellykket overført fra scene til film.

READ  SRK, Sanjay Leela Bhansalis bilde på omslaget etter 20 år

Men, Inne i GPO Er et overbevisende teaterstykke. Den har vært tilgjengelig på YouTube siden torsdag, og kan sees i kveld og i morgen kveld for å markere Rises 105-årsjubileum.

Nettredaktører

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *