Telenor selger telekomvirksomheten i Myanmar til M1 etter hvert som politisk uro fortsetter

Yangon, Myanmar

Kreditt: Foto av Alexander Shemek på Unsplash.

Bare noen dager etter å ha rykket ut ryktene om planene om å selge mobiloperatøren i Myanmar, avslørte Norges Telenor at de hadde solgt Telenors Myanmar-datterselskap til M1 Group for USD 105 millioner.

8. juli sa det norske statseide multinasjonale i et innlegg på nettstedet at det hadde inngått en avtale om å selge 100 prosent av sin mobiltelefonvirksomhet i Myanmar til M1 Group, et libanesisk konglomerat som eier datterselskaper i en rekke sektorer som telekommunikasjon, eiendom og luftfart. og andre.

I følge publikasjonen er $ 55 millioner av det totale transaksjonsbeløpet en utsatt betaling over fem år.

Telenor sa at finansieringen av Myanmars virksomhet gjennom årene har vært på rundt 5,3 milliarder norske kroner (NOK), noe som tilsvarer mer enn $ 600 millioner dollar – verdien av virksomheten som selskapet antyder under den nåværende avtalen med M1, som knapt bryter 100 millioner dollar.

Tiltaket kommer etter måneders vanskeligheter for Telenor Myanmar, og faktisk alle andre teleoperatører i Myanmar, etter at landets militær erklærte unntakstilstand i februar, og stengte mobilt internett over hele landet.

Andre internettjenester har også blitt stadig mer begrenset, ifølge Telenor.

READ  Norge fremmer en ren datasenter-fremtid for CIO-er

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *