Telia lanserer dedikerte mobilnettjenester for selskaper i Norge

Telia kunngjorde denne uken at de har introdusert eksklusive mobilnettjenester som nå er tilgjengelige for bedriftskunder og offentlige kunder i Nolia.

Løsningen heter Enterprise Mobile Network (EMN) og støtter lisensiert spektrum via 4G og 5G for å gi sikker og robust tilkobling til viktige applikasjoner i forskjellige bransjer som produksjon, gruvedrift og logistikk. Kunder får i utgangspunktet sitt eget mobilnettverk for å gi høy båndbredde, lav ventetid og sikker passering for dataoverføring fra datamaskiner og systemer som er en del av de integrerte forretningsprosessene.

Foreløpig kan EMN-løsningen brukes gjennom Telias offentlige mobilnett, men for et spesialbygd radionettverk eller et fullstendig privat nettverk er en lokal kjerne og radionett installert på kundens nettsted. Sistnevnte versjon er egnet for de mest krevende applikasjonshendelsene når det gjelder databeskyttelse, båndbredde og forsinkelse, for eksempel fjernstyringsmaskiner i gruvedrift.

EMN ble først lansert i det svenske markedet, hvor det tiltrukket mange toppkunder som gruveselskaper som Polyden og Zincruven gruve- og skogindustri-konsern Sotra. EMN vil fortsatt bli utgitt i Telias markeder i Norden og Baltikum.

John Christian Hillstadt, Telia er sjef for divisjon for bedriftsvirksomhet i Norge
Vi er i forkant av 5G i Norge, og vi vil gjerne bruke den posisjonen til å spille en nøkkelrolle også i dedikerte private nettverkstjenester. Denne typen løsninger er nye for Norge, men vi har allerede implementert bedriftsnettverk for kunder i andre nordiske land.

READ  Forbedret boreteknologi for War Energy Ops

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *