Telia og Ericsson tester 5G-operatøroppkjøp i Norge

Telia og Ericsson har introdusert det de kaller den første 5G-transportaggregasjonstesten i Norge, med sikte på å støtte Telias landsomfattende 5G-utrulling, sa Ericsson i en uttalelse.

Som en del av Telias ambisjon om å bringe landsdekkende 5G-dekning til Norge innen 2023, har Telia og Ericsson 5G lansert en dekningsexpansjonstest for utvidelse av dekning for den nye radio (NR) DDT-FDT-operatøraggregasjonen.

Ericsson forklarte at operatøraggregeringsteknologi ville øke sitt eksisterende spektrum for det nordiske operatøren, utvide dekningen ved mellombåndfrekvenser (3,6 GHz), øke effektiviteten og øke toppytelsen for raskere datahastigheter.

Løsningen forbedrer 5G-brukeropplevelsen ytterligere ved å utvide dekningen av mellombånds DTD-bånd ved hjelp av FDT-båndopplink.

Videre forventes det at Telia og Ericsson vil tilby 5G til 19 byer over hele Norge innen midten av 2021, og 50% av landet forventes å være trygt innen utgangen av dette året.

“Med denne nye teknologien vil våre mobile og FWA-kunder oppleve forbedret kapasitet, sikkerhet og hastighet på et raskt voksende 5G-nettverk. Når vi har fullført den pågående testfasen, vil vi begynne mobilisering av operatører i vårt nettverk, ”sa Espen Weim, administrerende styreleder i Telia Norge Infra.

“De første testresultatene av vår Lillestrom-test viser at 5G-dekning i 3,6 GHz-båndet er mer enn 50%, noe som faktisk viser effektiviteten til 5G-operatøraggregering. Med denne løsningen kan vi forbedre intern dekning betydelig,” sa han.

“Som en spillkonverterer som bruker verdifullt mellombåndsspektrum, vil 5G-operatøraggregasjon bidra til å møte den økende etterspørselen etter mobildata og gjøre det mulig for Delias kunder å få tilgang til høyere båndbredde ved høyere hastigheter,” sa Daniel Ode, sjef for Global Customer Division Telia. I Ericsson.

READ  Fiji Times »Miljøaktivister oppfordrer Norge til å stoppe planene for gruvedrift

I mai 2020 lanserte Telia sitt 5G-nettverk i Norge ved å bruke deler av Lillestrom og Grossrutalan i den tidlige Oslo-regionen.

I 2019 ble Telia Ericsson valgt ut som den eneste leverandøren av radioaksessnettverk (RAN) i Norge. I henhold til avtalen leverte Ericsson ikke bare maskinvare- og programvareløsninger, men samarbeidet også med Telia Norge for å modernisere operatørens hele radionettverk som en del av flyttingen til 5G.

Distribusjonen brukte Ericssons Dynamic Spectrum Sharing (DSS) -programvare, som gjør det mulig for operatører å dele eksisterende spektrum for både LTE og 5G.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *