Telmark undersøker Salmonella-utbrudd; Norge minnes

Danske myndigheter etterforsker utbruddet av Salmonella, som har rammet mer enn 20 mennesker, hvorav halvparten er innlagt på sykehus.

Siden midten av november 2020 har 23 personer blitt diagnostisert med samme type salmonella tyfus i landet, ifølge Statins Serum Institute (SSI).

Disse syke menneskene bor over hele Danmark, og 13 kvinner og 10 menn er berørt. De varierer i alderen 2 til 92 år. 12 personer er innlagt på sykehuset. Det er ni pasienter i Howetstaden, seks i Sidenmark, fire i Zoland og to hver i Midgeland og Nord-Zealand.

Intervjuer med ofre viser at de ikke reiste før de ble syke, ikke kjente hverandre og ikke deltok i fellesarrangementer.

Tjenestemenn sa at kilden til infeksjonen var en type mat som selges over hele landet. At pasienter har blitt rapportert i fire måneder indikerer også at dette er et produkt med lang holdbarhet.

Norge rapporterte om salmonella i kjøtt fra Tyskland
I mellomtiden har mange kjøttprodukter nylig blitt tilbakekalt i Norge på grunn av funn av Salmonella. Så langt er alle ingrediensene fra to volum kjøtt fra Tyskland.

Salmonella enteritt ble funnet i en gruppe som ber om tilbaketrekning av produkter laget fra dette stedet, inkludert en rekke kjøttdeig.

Minst 22 mennesker er skadet som en del av utbruddet, og 10 har behov for sykehusbehandling. Pasientene var i alderen 11 til 91 år, hvor nesten to tredjedeler var kvinner.

Norcus Gruben tilbakekalte noen varer levert av Norbesk. Alle er utdaterte, men tjenestemenn var bekymret for at forbrukerne kunne holde fryseren hjemme. Biffblokken ble importert til landet av Prima Geran. Ytterligere erindring av denne modulen finnes i Coop Norge SA og Unil AS.

READ  Han spiller med New Londons Don Pasco på den berømte norske baseballbanen

Testene for Salmonella før import i midten av januar var negative, men prøven som ble sendt til et akkreditert laboratorium, kom tilbake positiv. Prima Joran begynte å handle med en slakterbutikk for åtte år siden.

RASFF har advart om at hendelsen kan involvere European Food Safety Authority (EFSA) og INFOSAN samt Danmark og Frankrike.

Salmonella i svinekjøtt
Salmonella typhimurium ble også funnet hos en gris i Norge og er resistent mot en rekke antibiotika, sa tjenestemenn.

Denne oppdagelsen førte til at mange produkter ble trukket tilbake, men foreløpig er det ingen rapporter om sykdommer. Nordura SA, Fana Gazette, Dhaka Foods AS og Grillstadt tilbakekalte alle ved å bruke ingredienser som ble ansett som forurensende.

Når salmonella er funnet i importerte kjøttbedrifter, må det tas tiltak for å sikre at bakteriene dør, for eksempel ved å bruke varmebehandling, slik at den trygt kan selges til forbrukerne. Mattilchinet beordret uttak av alt kjøtt fra de berørte blokkene som ikke var varmebehandlet.

Monobasic Salmonella typimurium i kaldt svinekjøtt fra Tyskland og Norge har gitt ut to kunngjøringer, en for Salmonella derby på sider med kaldt svin fra samme land fra andre land.

(Registrer deg for et gratis abonnement på Food Safety News, Klikk her.)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *