Tesla må betale 3163 millioner til sjåfører i Norge etter en rettsavgjørelse

Norsk avis Nettavis Mandagsrapport. Sjåfører som er kvalifisert for erstatning etter dommen, vil motta 136 000 kroner (, 16 000) hver.

Tretti Tesla-drivere sendte inn en klage til kompromissstyret i desember 2020 og hevdet at ladetiden var redusert etter en programvareoppdatering året før. Tesla Model S-biler produsert mellom 2013 og 2015 hadde dårlig ytelse.

Tesla har solgt rundt 10.000 Model S-biler i Norge. Det betyr at Tesla må betale opptil 1,36 kroner totalt, sa Netavison.

Tesla svarte ikke på en klage før dommen ble avsagt og har frist til 30. mai til å betale boten. Selskapet har frist til 17. juni til å anke kjennelsen til Oslo forliksråd.

Det er ikke første gang Tesla møter hastighetsrelaterte klager i retten. En Tesla-eier har anlagt sak mot EV i 2019 ved føderal domstol i Nord-California. Anklaget produsenten for svindel og senket batterigrensen etter en programvareoppdatering.

Norge leder Europa i antall elektriske kjøretøyer på veien, med elektriske biler med batteri som utgjør 54% av salget av nye biler innen 2020, ifølge Norsk veiforbund. Audi e-droner ble solgt som det mest populære kjøretøyet, etterfulgt av Model 3.

READ  To mot to: De skadde norske feltene reduserte lagene nedover

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *