Tesla Model 3 dominerer Norge i desember, og forhindrer suksess med VW ID3

Tesla Model 3 dominerte norske salgstall for elektriske biler i desember og solgte 4.232 enheter, nesten 2000 mer enn andreplass VW ID3.

Norge har den høyeste konsentrasjonen av EV i verden. Et av markedene, 54% av alle biler som selges i landet innen 2020, vil være batteri-elektriske kjøretøy (PEV). På grunn av den høye etterspørselen etter elbiler i markedet, møter Tesla hard konkurranse fra europeiske bilprodusenter Volkswagen, Volvo og Audi, som alle har de største salgstallene i Norge, og bidrar til utfasingen av gassdrevne biler.

I desember ble Model 3 levert 4 232 ganger da den dominerte ID3 med 2 303 enheter fra sin nærmeste rival, Volkswagen. ID3 er Norges beste PEV siden september 2020. Ansett å være landets nye favoritt EV, antas det å ha begynt å få noe seriøst grep over Audi e-tron, den mest populære elbilen i Norge.

Imidlertid stoppet Model 3 tempoet på ID3 på den største måten, med sin største måned siden mars 2019 som The EV Sales Blog Rapporter.

Etter modell 3 og ID3 fulgte Volvo XC40 EV, Nissan Leaf og Volvo-eide Polarstar 2.

I år solgte Audi e-tron 9227 enheter, noe som førte til bare 454 enheter etter en tregere desember. Imidlertid eier e-tron 7% av den norske markedsandelen. Etter dominans av Model 3 i desember, flyttet den fra sjette til andreplass for året. I tillegg, hvis Tesla bare hadde solgt Model 3 i Norge i desember, ville den ha ligget på sjetteplass innen 2020, og overgikk SAIC MG ZS EV som solgte 3.720 enheter i Norge.

Norges evne til å bruke elektriske biler på bensindrevne kjøretøy som dominerer planetens markedsandel for biler er imidlertid veldig interessant. I 2020 kom Nederland og EV. Markedsandelen har økt betydelig, og salgstallene stimulerer at tidevannet endrer seg basert på gunstige mønstre for persontransport. Det faktum at europeiske land har benyttet seg av utdaterte datoer for bensin i fremtiden, viser at noen land allerede foretrekker elbiler sammenlignet med sine gassmodeller, og at konverteringen vil være enklere enn andre.

READ  - Helt fantastisk - VG

Hva tror du? Legg igjen en kommentar nedenfor. Har du et tips? Send oss ​​en e-post tips@teslarati.com Eller kontakt meg joey@teslarati.com.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *