Test Achats sender en klage mot Mega til Økonomisk inspektorat

Forbrukerforsvarsforbundet, Test Achats, sa i en uttalelse torsdag at selskapet sendte en klage mot Mega Energy -leverandøren til Economic Inspection Authority.

Test Achats har blitt bombardert med klager og spørsmål om Mega -strømforsyningen. Bare i september registrerte organisasjonen mer enn 350. De vanligste klagene knyttet til Laster høyere forskuddsbeløp, selv for pågående faste kontrakterBytte fra fast kontrakt til variabel kontrakt, forklarer organisasjonen.

Vi anser Megas praksis med å kreve en økning i forhåndsbetalinger uten samtykke fra kundene som urettferdig forretningspraksis, og derfor har vi besluttet å sende inn en klage til Økonomisk tilsyn.sa Julie Freer, talskvinne for Test Achats.


►►► Les vår samtale om stigende energipriser ved å klikke her


Når det gjelder overgangen fra en fast kontrakt til en variabel kontrakt, har dette spørsmålet blitt sentralt siden Méga har sluttet å tilby faste kontrakter på markedet. Test Achats bemerker at sistnevnte etter å ha forhørt leverandøren, forpliktet seg til å informere kunder hvis faste kontrakt utløper i oktober, november og desember, tydelig og ved separat fakturakommunikasjon, om at deres neste kontrakt vil bli tilbudt med variabel renteTA forklarer.

Forbrukerorganisasjonen hilser denne tilnærmingen velkommen, men beklager at den ikke ble implementert tidligere. “Mange forbrukere, hvis faste kontrakt utløp på et tidspunkt da Mega fremdeles tilbød faste kontrakter i markedet, ble overført til en variabel kontrakt uten deres uttrykkelige samtykke. Denne praksisen er imidlertid forbudt i henhold til forbrukeravtalen signert av MégaTA forklarer igjen.

READ  tilbake til arbeid? Nordmannen vil fly 70 fly neste år

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *