Test: Apple MacBook Pro 13,3 tommer M1

Her er den første generasjonen av Apples MacBook Pro basert på M1-brikken. digi.no har testet den i en uke, og som forventet tilbyr Apple en god bærbar datamaskin med mye strøm til sårt tiltrengte brukere.

Gjennom årene har Apple levert gode bærbare datamaskiner som holder høy kvalitet og har eksepsjonelt lang levetid. Jeg har hatt to bærbare datamaskiner de siste 14 årene. Begge er fra American Institute of Technology.

Apple MacBook Pro 13,3 tommer M1

Skjerm: 500 Knights LED-bakgrunnsbelyst skjerm med 13,3 «IPS-teknologi. Oppløsning på 2560 x 1600 227 piksler per tomme.
Prosessor: Åtte kjerne CPUer basert på M1-brikke
Grafikk: En åtte-core GPU basert på M1-brikken.
Dataminne (RAM): Åtte gigabyte
Oppbevaring: 256 gigabyte
Fotoverktøy: 720 HD
Trådløst: 802.11ax WiFi; IEEE 802.11a / b / g / n / ac-kompatibel. Bluetooth 5.0
Lenker: USB-C / ED
Operativsystem: MacOS Big Sur
Batteri: 58,2 watt litium-polymer
Andre: FaceIT, fingeravtrykk, berøringslinje, lyssensor
Størrelse: 30x21x1,5 cm
Vekt: 1,4 kg
Tildele: 16.490 kroner til 27.490 kroner

Big Sur

Den forteller deg hva du kan forvente fra brukstidspunktet når du først kjøper en litt dyrere maskin.

Ikke spesielt rimelig å kjøpe, men som navnet antyder er dette profesjonelle maskiner, og du vil definitivt få det du betaler for når du først velger den Apple-bygget maskinen.

Nye studier sendes av Magos Big Sur.

Ifølge Apple har operativsystemet gjennomgått store endringer siden introduksjonen av OS X i 2001.

Dette er ikke så rart nå at selskapet nå kan kontrollere sin egen prosessorkonfigurasjon og fullstendig oppgradere operativsystemet for bedre ytelse.

Det starter umiddelbart, og Apple har også investert i ny minneteknologi, noe som gjør systemet mer responsivt selv ved høy bruk.

1375 g

Som før var karosseriet laget av solid støpt aluminium. Bygg kvalitet Det er Fantastisk. 13,3-tommers klokker veier 1375 gram. Absolutt ikke noe lettere, men mer enn lys.

Dette er maskiner som tåler støy. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har gått upåvirket av proffene mine i løpet av disse årene. Selvfølgelig er de ikke udødelige, men de unnslipper vanligvis fra omtrentlig behandling årlig.

Selv under sterkt arbeidstrykk anses motoren som nesten lydløs, så det nye aktive kjølesystemet kan klassifiseres som velfungerende.

Motoren blir ikke overopphetet under stresstester. Temperaturen ved basen kan være så høy som 37 grader, selv under sterkt stress. Så å holde denne maskinen i fanget lenge er helt komplisert.

READ  Hvilket land vil lede verden innen fornybar energi innen 2021?

Kritiker Kurt Lekonger klaget over at ESC-knappen manglet i vår gjennomgang av 2018-utgaven. I det minste er det denne gangen – det kan allerede være tilbake i 2019-utgaven. Foto: Martin Brathen Rice

60 Hz

Skjermen er veldig lys. Apple sier 500 nit, men vi måler ikke mer enn 430.

Selv om vi tar maskinen ut i solen, ønsker vi oss fortsatt litt mer. Hawaii’s Matteb X Pro klokker på 511 nit og Lenovos lette Carbon 470.

Som vanlig kommer MacBook Pro etter hvert med et kjent netthinnepanel. I år har den 2560 ganger 1600 oppløsninger og 227 piksler tetthet per tomme.

Skjermen regnes som lynskarp, og den er bra for fargegjengivelse. Det svarte på dette panelet er definitivt svart. Mindre enn en bør ikke forventes. Tross alt er Apple-maskiner designet for kinografer som stoler på god og nøyaktig fargegjengivelse.

Dessverre kommer skjermen bare med en oppgradering på 60 Hz. 2020 er litt fullpakket, synes vi.

Tastaturet på MacBook Pro er også fint. Komfortskriving er kjempebra, ikke noe problem å rydde opp i lange tekster på dette tastaturet. Det er mange justeringsmuligheter for baklyset, og hovedsvaret er veldig bra.

Fryktelig

Pekeplaten er som vanlig veldig behagelig. Dette er enormt. Større enn andre produsenter, det er tretten ganger åtte tommer. Selv her er klikkresponsen hyggelig, og når du klikker, føles det som om du jobber med en tradisjonell mus.

Problemet mitt med andre produsenters styreflater er at de synes det er veldig enkelt å klikke, selv om klikkresponsen er løst hele veien. Dette er ikke noe problem med Apples maskiner, og det er godt å merke seg at de fremdeles tilbys på det høyeste stedet her.

Når det gjelder tilkobling, vet jeg ikke hva jeg skal si. Det hele begynner å bli en pinlig affære.

Apple tilbyr nå en maskin med to USB-C / Thunder-porter. Støtte for lading, USB 4, skjermport, Thunderbolt 3 og USB 3.1. I tillegg får du en 3,5 mm minijack-utgang. Det er alt. det er absolutt sant.

Det er laget i det minste for en maskin i profesjonell kategori.

(Artikkelen fortsetter nedenfor)


Dette er alt du får fra tilkoblingsalternativene. Ironisk nok fjernet ikke Apple minijack-koblingen på høyre side av datamaskinen. Foto: Martin Brathen Rice

Veldig bra batteri

Her må du ta med adaptere hvis du skal bruke noe gal som en stasjonær maskin. Ofte koster disse adaptere en formue, og vi forstår ikke hvorfor Apple velger å gå sin smale vei. Ved neste støvel kan bare minikontakten være igjen.

READ  Sveits kvalifiserte seg takket være Norge

Batterilevetiden på disse modellene sies å være 15 til 18 timer, avhengig av bruk. Dessverre har vi ikke et verktøy for å sikre kvaliteten på disse tallene, men vi kan sikre at du kan jobbe godt hele dagen med skrivebordsoppgaver uten å være for nær å tømme batteriet.

Denne maskinen leveres med en lader på 61 watt og skal være fulladet innen halvannen time. Dette er raskt nok for folk flest.

Lyden på de nye 13 inches er fantastisk. Jeg vet ikke når Apple valgte å kjøre 15-tommers løsningen på denne modellen, men nå har 2014-modellen min i det minste høyttalere på hver side av tastaturet mot bak montert under skjermen.

Dette øker volumet betydelig, og det er faktisk mulig å bruke maskinen som et lite musikksystem. Lyden som kommer fra proffene har alltid vært fantastisk, men for meg som ikke har sett alle modellene de siste årene, og som virkelig liker å lese musikk, er dette en flott løsning.

16 milliarder transistorer

Intel har nå erstattet Apples egendesignede M1-brikke laget av ARM. Dette er den første prosessoren basert på selskapets fem nanometer prosesssteknologi.

På sjetongene klarte ARM å plassere 16 milliarder transistorer, og på M1 hadde det Cupertino-baserte selskapet funksjonaliteten som tidligere krevde egne dedikerte sjetonger.


Pekeplaten er stor og fin. Foto: Martin Brathen Rice

M1 har en GPU, CPU, sikkerhet, I / O og minnebrikker.

I år har prosessoren åtte kjerner og leverer opptil 3,5 ganger den spesifiserte beste ytelsen, lover Apple. Grafikkprosessoren skal ikke være dårlig.

Den kommer med syv eller åtte kjerner, avhengig av hvilken modell du kommer på. Ifølge Apple skal dette være seks ganger raskere enn fjorårets pro-modeller.

Dette gjør videoredigering til en lek, og å kreve filtre som tar lengre tid å levere i Photoshop, vil nå kjøre på sekunder. Men dette er litt, Menn Hun.

READ  Binance suspenderer produkt- og tjenestetilbud gjennom CoinQuora i Norge

Ikke Windows eller Linux

For hvis du vil kjøre Windows eller Linux på nye Mac-maskiner, vil du oppleve at det ikke er mulig. Du må gå til den gamle produktlinjen og velge maskinen med Intel-prosessor.

Apple håper og håper at dette vil bli løst i fremtiden, men så langt er dette ikke et alternativ.

En annen utfordring er at mange henger etter med applikasjonene som er utviklet for den nye prosessorarkitekturen. Det løses med Rosetta, som er et applikasjonslag som kan kjøre applikasjoner opprettet for andre instruksjonspakker og prosessorkonfigurasjoner.

Den første versjonen av Rosetta kom ut i 2006, noe som gjorde det mulig å kjøre PowerPC-applikasjoner på Intel Mace. Som noen av oss kanskje husker, tok det ikke lang tid før Apple valgte Intel som prosessorleverandør.

(Artikkelen fortsetter nedenfor)

Rosetta

Rosetta er ikke allerede installert på datamaskiner. Merkelig, vi bruker applikasjoner som ennå ikke passer til M1-rammeverket. Ingen ting som dette.

Rosetta lastes ned og installeres raskt om noen få minutter. Likevel kan det ha blitt samlet fra begynnelsen, og mange av oss trenger ikke alle andre mikrofoner som Apple erter deg om hele tiden.

Kort sagt, jeg synes den nye MacBook Pro 13 er en helt fantastisk motor. Ja, det koster en formue, men hvis du ikke trenger smerter samtidig som den nye teknologien lanseres, kan du beholde disse maskinene hvert år.

Min seks år gamle proff hadde omtrent 2600 sykluser i batteriet i sommer, hvoretter jeg måtte erstatte den med en ny.

Ikke mye å ha dem på

Sammen med Apple positivt kan det gi oss ekstra tilkoblingsmuligheter, men det er ikke mye å kritisere annet enn det.

Motoren vår kommer med åtte gigabyte RAM og en 256 gigabyte harddisk.

Hvis du planlegger å kjøpe maskinen på sikt, kan jeg oppgradere til 16 gigabyte RAM og 512 gigabyte lagringsplass. Dette er selvfølgelig ikke billig, og du bør vurdere dine egne fremtidige behov før du kjøper.


9 karakter grafikk i 10 poeng på Digino testen.

Andre maskiner å vurdere kan være Huawei Matebook X Pro. Du får 16 gigabyte RAM og 12 990 kroner for en terabyte lagringsplass, men du sitter fast i Intels strømkrevende univers.

Når du må gå på akkord med prosesseringseffektiviteten, må du vurdere om besparelsene er verdt det.

Vi var glade Vi liker det ikke
– Fantastisk forestilling – Dyrere
– Fint tastatur – Svært få tilkoblingsmuligheter
– Sterk – 60 Hz skjerm
– God batterilevetid – Rosetta er ikke allerede installert
– Unik pekeplate

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *