Testing av konsepter for solenergi i flytende hav

Hvordan vil pilotanlegget se ut når det blir installert sommeren 2021 (Beskrivelse: Moss Maritime)

Utstedt av

Maritim administrator


01-15-2021 06:06:01

Et unikt eksperiment pågår for å utforske potensialet i flytende marine solcellepaneler som en nylig bidragsyter i søket etter nye fornybare energikilder. Equinox, et norsk energiselskap, har allerede utvidet seg til sjøs og samarbeider med Moss Maritime, et utviklingsenergiselskap, for å teste solteknologi, inkludert det harde norske miljøet.

«Vi har utviklet dette konseptet de siste tre årene, sist gjennom vårt partnerskap med Equine,» sier Alexander Deckerson, visepresident for ingeniør i Moss Maritime. «Dette konseptet har modnet betraktelig både teknisk og økonomisk. Det flytende pilotanlegget vil være et viktig skritt på veien mot teknologisk kommersialisering og en sentral plattform for videreutvikling og forbedring av konseptet.»

Den kommende testen, som forventes å starte på sensommeren 2021, er planlagt å bli verdens første pilotanlegg for flytende solenergi med hardt vann. Det er planer om å bygge et flytende anlegg på rundt 260 meter kvadrat og mindre enn 10 fot å sitte på havoverflaten nær Trondheim, Norge. Hensikten med pilotanlegget er ikke først og fremst å se hvor mye energi det kan produsere, men å se hvordan værforhold påvirker anlegget. Ifølge partnere er olje, gass og luft i verdensklasse på norskekysten og kontinentalsokkelen, men når det kommer til solen, gir andre områder bedre forhold.

«Hvis vi vinner her, kan vi vinne hvor som helst,» sier Han Vikam. Han er leder for Equine Technology Division, som fokuserer på vind- og solenergi.

Equinor har sendt inn en søknad til Direktoratet for vann og energi, og krever en rettssak som vil vare minst et år.

Dette vil være det tredje prosjektet der Equinor er involvert i å utforske alle aspekter av teknologien. I et pilotprosjekt utenfor Sri Lanka utforsker de omfanget av produksjonen ved hjelp av et rolig vannmiljø. I et prosjekt i Nederland testes tre forskjellige flytende solenergikonsepter i en innsjø. Målet er å skaffe data om produksjonsregresjon og prognoser under strengere forhold enn andre nåværende produksjonssteder for flytende solenergi.

– Vi velger å gjøre mange forskningsprosjekter parallelt på grunn av den raske veksten innen fornybar energi, sier Vikam. «Det hjelper oss å få den optimale kunnskapen om dette raskt.»

Equiner bemerker at bortsett fra forskningsprosjekter, er det ikke tatt noen beslutning om å generere elektrisitet fra flytende solcelleanlegg. Planer om kontinuerlig å evaluere potensielle applikasjoner for teknologien ved hjelp av forskerne.

READ  De store innovasjonene i Windows 11 er her

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *