Thailand protesterer: Poeng gjør vondt når politiet kolliderer med pro-demokratiske aktivister | Thailand

Møtet utenfor Bangkoks store palass fortsatte Studentledede kamper Det startet i fjor og har drevet opp Thailands tradisjonelle etablering, som heftig motsetter seg endring, spesielt i forhold til monarkiet.

Arrangørene av demonstrasjonen sa at demonstrantene planla å kaste papirfly med meldinger over palassets vegger.

Demonstranter, som er nærmere 1000, brøt en barriere laget av fraktcontainere utenfor det seremonielle palasset og stablet to høyder.

Politiet bak containerne svarte først med advarsler og skjøt deretter vannkanoner og gummikuler. Politiet gikk for å tilbakebetale møtet, sammenstøt fortsatte, rundt klokken 22.00, virket folkemengdene ponatakat.

Byens akuttmedisinske tjeneste, Eravan, sa at 33 mennesker, inkludert 13 politimenn, ble skadet av gummikuler, bergarter og tåregass. Minst to journalister ble truffet av gummikuler. Thailandske talsmenn for menneskerettigheter, en overvåkingsgruppe, sa at 32 personer hadde blitt arrestert.

Under sammenstøtene kastet demonstranter røykbomber og gigantiske fyrverkerier mot politiet og sprayet et kongelig portrett med maling, men klarte ikke å sette fyr på det, selv om de brente dekk og rusk flere steder.

Visepolititalskvinne oberst Kisana Fattanacharoyan sa at politiet på forhånd hadde advart om at demonstrasjonen var ulovlig. I tillegg til å kaste forskjellige gjenstander, brukte demonstranter slyngeskudd for å skyte muttere og bolter mot politiet og angripe dem med metallstenger. Han sa at politiet brukte vannkanoner, tåregass og gummikuler i henhold til riktige prosedyrer.

Møtet ble kalt av Redem, en fraksjon av en bred opposisjonsbevegelse som startet i fjor med tre hovedkrav: fratredelsen fra statsminister Prayut Chan-ocha og hans regjering, for å endre konstitusjonen for å gjøre det mer demokratisk og for monarki som skal reformeres for å gjøre det mer ansvarlig.

Redem, som representerer gjenopptakelsen av demokratiet, holder avstemning på nettet for å bestemme møtedatoer og aktiviteter og sier at det ikke er noen ledere.

Bevegelsen skjerpet sin kampanje for å fokusere på monarkiet, og Thailands Les Majesty-lov, som ville pålegge opptil 15 år i fengsel for å kritisere, fornærme eller baktale kongen og noen andre eldre kongelige.

Monarkiet har lenge vært ansett som en hellig institusjon i Thailand, og offentlig kritikk har lenge vært ansett som ikke bare ulovlig, men også sosialt uakseptabel. Mange tilber fortsatt monarkiet, og militæret, en stor styrke i det thailandske samfunnet, anser å forsvare monarkiet som en topprioritet.

Som demonstranter i fjor Har akselerert kritikk av monarkietRegjeringen svarte med å skylde på åpne demonstranter i henhold til Les Majesty Act, og i forrige måned ble åtte av dem fengslet.

Bevegelsen var i stand til å tiltrekke seg 20.000-30.000 mennesker i Bangkok innen 2020 og hadde tilbakeslag i større byer og universiteter. Et nytt koronavirusutbrudd sent i fjor stoppet imidlertid operasjonene midlertidig, og det mistet fart.

READ  'Sutrer og klager': Biden forteller Georgia-velgere at han ikke forstår hvorfor Trump vil fortsette sitt arbeid

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *