Thomas Beskett advarer om klimaskader synlig fra verdensrommet: «De blir sterkere for hvert år»

Den berømte franske astronauten Thomas Besquet ISS i 2021 (International Space Station) og var i stand til å observere skjønnheten til jorden og dens forringelse.

Siden romatmosfæren allerede ble oppdaget i 2016, observerte astronauten forverrede klimakatastrofer siden sitt forrige opphold.

Jorden, denne juvelen fra verdensrommet

Thomas Beskett var en elsker av jorden og romferdene hans styrket denne kjærligheten: «Når du ser på jorden fra romstasjonen, er det helt magisk. Han sier. Vi er ikke så langt unna, så vi har relativt nær utsikt. Men du kan se buen og du ser atmosfæren. Det lyser blått. Helt fantastisk ved første visning. Det er det vakreste landskapet du kan tenke deg

Men astronauten ser også på opplevelsen hans som en utrolig mulighet til å ta et skritt tilbake fra følelsen av enormitet han føler fra bakken. «Når du ser på jorden som en helhet, innser du plutselig at vi lever i en oase i verdensrommet.Thomas Beskett forklarer. Det er ingenting rundt oss, ikke noe liv, svarthet, tomhet, absolutt ingenting – bortsett fra denne blå kulen, alt som skal opprettholde menneskeliv, livet generelt, som er fullstendig skjørt.

Denne følelsen av svakhet skaper behovet for å ta vare på planeten hans.Jo mer vi ser det fra verdensrommet, jo mer ønsker vi å beundre og beskytte jorden«, han sier.

Skaden er synlig fra verdensrommet

Selv om den franske astronauten ble blendet av jordens skjønnhet, lot han seg ikke blende. Hvis oppholdet har lært ham noe, er det eksistensen av klimaendringer. «Du kan se mange effekter av menneskelige aktiviteter fra verdensrommetHan sier. Noen av dem skyldes klimaendringer, mens andre er forårsaket av vanlig forurensning, for eksempel forurensning av elver eller luft. Den mest synlige effekten er isbreenes tilbaketrekning, år etter år og oppdrag etter oppdrag.»

READ  4 skjulte Windows 11-hemmeligheter og triks du bør vite for å være lykkelig

Men det som slår franskmennene mer er økningen i ekstremvær: «De vokser seg sterkere for hvert år, beklager det. Mitt første oppdrag fant sted i 2016-2017, og det andre fant sted fem år senere, i 2021. Vi har sett en betydelig økning i hyppigheten og styrken av ekstreme værhendelser som orkaner og skogbranner.»

Likevel er Thomas Beskett fortsatt optimistisk med tanke på jordens fremtid, optimistisk takket være teknologiske fremskritt og styrken til internasjonalt samarbeid i verdensrommet. «Hvis vi kan fly en romstasjon, kan vi redde planeten.»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *