Til tross for protestene, fortsatte Norge med lydeksperimenter på hvaler

Et forskergruppe ønsker å fange et dusin unge vågehvaler utenfor kysten av Norge og måle hjernens respons på lyd ved hjelp av sensorer plassert på huden.

Forskergruppen som gjennomfører eksperimentet sier at siden menneskeskapt lyd kan påvirke dyrets hørsel og atferd og forårsake stress, er menneskeskapt sjøstøy designet for å forstå hvordan hvaler påvirkes.

“Vi har ingen kjennskap til hørselen deres, og det er viktig for støykontrollere å vite hva slags støy de kan forårsake,” sa Peter Quadsheim, sjefforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI), til CNN. Denne gruppen tester ikke støytoleransen til dyr, eller hvordan de reagerer atferdsmessig, sa han.

“Ved å bruke elektrofysiologiske metoder utviklet for bruk av nyfødte, oppdager vi den laveste lyden de kan høre for å oppdage hørselen,” sa Quadsheim, co-lead researcher on the experiment. Han la til at testen pågår.

Men det er 50 internasjonale forskere og veterinærer Kalt Norges statsminister sa i et åpent brev om å avlyse rettssaken at beslag og rettssaken hadde et betydelig potensial for å forårsake skade og stress. Fang myopati. ” Beslagsmyopati er en ikke-smittsom tilstand hos ville og husdyr der muskelskader er forårsaket av intens arbeid, kamp eller stress, og er farlig.

“Det er ikke mye som er kjent om forførende eller sjokkerende villhvaler og delfiner, så dette er veldig sjelden forsøkt.

“Vi vet allerede mye fra observasjonsstudier om hvordan menneskeskapt støy av høy rekkevidde påvirker balehval, så den foreslåtte forskningen er ikke bare farlig og uetisk, den er unødvendig,” la de til.

Mattilsynet godkjenner etterforskning Avtalt Testen innebærer å fange hvalene, holde dem i et bur i 3-4 dager og merke dem, “inkludert moderat stress og kvalme i opptil seks timer.”

Testen blir ansett som “moderat” i alvorlighetsgrad, sa Ole Amot, leder for Mattilsynets veterinæravdeling.

READ  Første innlegg: Cyberbank 2077 lever opp til de fleste forventninger

“Konsekvensprosedyrer på dyr er klassifisert som kortsiktig moderat smerte, nød eller nød, eller langsiktig mild smerte, nød eller nød, samt prosedyrer som kan forårsake moderat mangel i brønnen eller den generelle tilstanden til dyret,” Sa Amot.

“Det er ingenting som tyder på at denne testen skal betraktes som alvorlig,” la han til.

“Vi vurderer at formålet med eksperimentet er godt beskrevet og begrunnet, og at det rettferdiggjør belastningen på dyrene,” sa han.

Tenåring i kritisk tilstand etter kryssing av hval lander på fiskebåt

Men i en urovekkende uttalelse sa de 50 internasjonale forskerne som signerte brevet at det var en “mangel”: “Denne prosessen forårsaker betydelig stress for hvalen og fører til panikk, og skaper et farlig miljø for hvaler og mennesker.”

Mer enn 64 000 mennesker har registrert seg Opprop Har bedt om at rettsaken skal stoppes.

– Vi har gjennomgått en veldig grundig planleggings- og tillatelsesprosess for å minimere risikoen, sa Quadsheim til CNN.

“Vi forventer at dyrene skal oppleve en eller annen form for stress, men veterinærer overvåker helsen og velvære gjennom hele prosessen. Hvis dyrene er i fare eller nød, vil de bli løslatt,” la han til.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *