Time-lapse-bilde av en asteroide avbøyd av et NASA-romfartøy

Da Dart-oppdraget traff asteroiden Dimorphos i september i fjor, den første testen av planetarisk forsvar, var Hubble-romteleskopet i fart. En sjanse til å ta opp bemerkelsesverdige bilder som gir astronomer et unikt perspektiv på hendelsen.

26. september ble et romfartøy på 500 kg bevisst truffet.AsteroideAsteroide Demorfoser. Formålet med Dart Mission (Dobbel asteroide omdirigeringstest) : Test vår evne til å modifisere en asteroides bane for å samle data som kan hjelpe forskere med å utarbeide en forsvarsstrategi for vår jord mot en truende asteroide. Ved å krasje front mot front mot Dimorphos i 21 000 km/t, sendte Dart mer enn 1000 tonn pulverisert stein ut i verdensrommet.

Den første asteroiden som ble avledet av mennesker heter Dimorphos

Eksperimentet ble nøye overvåket av Hubble-romteleskopet. Og i dag mangel på tidmangel på tid Bildene han tok opp avslører time etter time hvordan dette rusk og støv ble revet fra hverandre. Uvurderlig og oppsiktsvekkende informasjon om et svært komplekst overføringssystem. For det var første gang AstronomerAstronomer En kollisjon ble observert i hjertet av et binært system av asteroider. «Det tar litt tid å forstå»sier Jian-Yang Li Planetarisk vitenskapsinstitutt Tucson (USA), Ill. A NASA pressemelding.

Det ble observert en evakuering

Filmen starter en time før nedslaget. På den tiden kunne ikke selv Hubble skille de to asteroidene som utgjør systemet, Didymos og Dimorphos. Det første bildet etter støtet med pilen ble tatt tjue minutter etter støtet. Avfall kastes ut fra Dimorphos med en hastighet på 6,5 km/t. Det er nok å ikke gå tilbake til asteroiden. Ejecta danner en KjegleKjegle Hul med lange strengfibre.

READ  En unik tohodet flytende vindpark er planlagt for Norge

Omtrent sytten timer etter sammenstøtet gikk rusksystemet inn i den andre fasen. Dynamisk interaksjon i binært systembinært system Eksoskjeglen begynner å deformeres. De viktigste strukturene er de roterende komponentene i form av et pinwheel. Effekt av Didymos «tyngdekraft. «Det er veldig unikt for denne spesielle hendelsenKommentarer Li. Da jeg først så disse bildene, kunne jeg ikke tro disse funksjonene. Jeg trodde kanskje bildet var ødelagt eller noe. »

Hubble viser deretter rusk som trekkes tilbake i en hale kometkomet der PressPress av lysetlyset av solensolen på små støvpartikler. Dette utvides til et rusktog, der lette partikler beveger seg raskere og lenger bort fra asteroiden. Noen dager senere registrerte Hubble at halen delte seg i to.

NASAs Dart-oppdrag bekrefter at å ramme romfartøyer inn i asteroider kan slå dem ut. © NASA

Dart-oppdrag suksess

Hvis forskerne fortsatt planlegger å jobbe med disse bildene, har de allerede bekreftet suksessen til Dart-oppdraget. For det første fordi det beviste at en asteroide mindre enn en kilometer i diameter kunne oppnå interferens. Selv uten avansert spionarbeid. Hvis det er tilstrekkelig varslingstid. Helst flere tiår, likevel…

Senere avbøyde TART-oppdraget faktisk Dimorphos» bane med omtrent 33 minutter. Forskere har nå oppdaget at ikke bare skyvekraften er forårsaket av kollisjonen mellom romfartøyet og asteroiden, men også rekylen til utkastet. Og hva så, sjekker politikken «JEG»AngriperAngriper Mekanikk » Som et middel for planetarisk beskyttelse.

Dart Mission: Menneskeheten har lyktes i å avlede en asteroide for første gang i sin historie!

Men oppdraget går utover det. Dette gir forskerne en unik mulighet til å studere såkalte asteroider «eiendeler» – En asteroide går i bane rundt en annen. Slike asteroider er nettopp et resultat av kollisjonshendelser. Dermed var DART-oppdraget i stand til å simulere og observere for første gang hva som stemmer overens med en aktiv asteroideformasjonsprosess.

READ  Aprenda trucos para escribir más rápido con el teclado de Google

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *