Titusenvis av belgiere vil ikke ta opp det med: «Vi er klar over dette problemet …»

Statsminister Alexandre de Croo bekreftet i begynnelsen av måneden, på eteren til La First, at den grunnleggende gass- og elektrisitetspakken på 196 euro per måned ikke vil bli gitt for inneværende november måned til alle, og derfor vil bli doblet i desember. Det er tekniske problemer med å implementere det hos noen leverandører. Og lederen av den føderale regjeringen sa, i forbindelse med denne oppgaven som tilfaller operatørene, at den samme sjekken vil være fra desember, altså en måned senere, men totalbeløpet vil være det samme.

Men Statsministerens kontor har gjort det klart at noen kan benytte seg av disse fordelene allerede i november. Det avhenger faktisk av leverandørene og deres hurtighet i å tilpasse seg systemet. Angie påtok seg for eksempel å få på plass alt slik at dette fra denne måneden kunne sees på fakturaene til kundene hennes.

Som en påminnelse, i møte med energipriskrisen, bestemte regjeringen, spesielt i september i fjor, å gi familier som oppfyller betingelsene fastsatt i den grunnleggende energipakken for månedene november og desember 2022 gass (135 euro / måned) og elektrisitet ( 61 euro / måned). Ved utarbeidelsen av budsjettet for 2023-2024 forrige måned besluttet regjeringen også å forlenge disse bonusene til mars 2023, «nesten 1000 euro totalt».

Hva med unge frilansere?

Roberto angrer på at han ikke fikk denne berømte bonusen. grunnen ? Han er selvstendig og bor i samme bygning som frisørsalongen hans. Han klager til HBVL: «Jeg har bare én energimåler til jobb og hjem. Så jeg kan ikke få energibonusen (…) Jeg må bo et sted, ikke sant? Jeg fikk ikke varmebonusen på 100 euro heller. Jeg resignerte tappert med dette.» Men nå er det det samme for energibonusen? Det er mye. Jeg betaler også normal skatt av eget forbruk. Ikke sant!».

Frisøren er ikke alene i denne situasjonen. Ifølge Unizo, føderasjonen for uavhengige gründere, er det titusenvis av små frilansere som bor over eller i bedriftene deres. De vil altså ikke motta en bonus på 196 euro. Våre flamske kolleger spurte ministeren for de uavhengige, David Clarenvall, om dette. Og liberalisten påpeker at det foreløpig ikke er oppnådd enighet: «Vi er klar over dette problemet og har tatt det opp i statsråd. Vi jobber med det.»

READ  Norwegian gir opp irsk luftfartssertifisering

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *