Tjetjenia åpner terrorsonde mot homofile menn som tvangs returnerer fra Moskva Tsjetsjenia

Tsjetsjenia har åpnet en terroretterforskning mot to homofile som flyktet fra regionen i fjor, men ble arrestert i nærheten av Moskva forrige uke og tvangsretur.

Rettighetsgruppen som hjalp menn med å rømme fra den autonome russiske republikken Tsjetsjenia, der det påstås at tortur, forvaring og drap har funnet sted, er ikke sikker på hvorfor menn har blitt trakassert siden 2017, men en av dem har tidligere blitt etterforsket for å dele LGBTQ emojis i en online gruppe.

Russlands HBT-nettverk rapporterer at Saleh Makhamadov og Ismail Isayev, begge 20 og 17, var i Nizjnij Novgorod-byen øst for Moskva da Russland bortførte dem torsdag.

En av mennene traff nettverkets nødtelefon på ettermiddagen og hørte skrik i bakgrunnen av organisasjonens arbeidstaker. En rettighetsadvokat som besøkte leiligheten der de bodde, sa at han så tegn på slagsmål kort tid etter.

Begge ble senere arrestert i Tsjetsjenia. Tim Bestwet, en talsmann for LGBT-nettverket, sa at advokater ble nektet tilgang til menn og ikke visste hvor de ble holdt.

Bestwett sa at han var bekymret for parets sikkerhet, og pekte på andre hendelser da mennene ble brakt tilbake til republikken bare for å forsvinne eller dø. Nettverket visste bare gjennom tsjetsjenske medier at de hadde blitt arrestert mistenkt for å “hjelpe terrorisme”.

Ahmed Tudyaw, en assistent til Tsjetsjenias leder Ramzan Kadir, sa at mennene hadde innrømmet å ha hjulpet den ulovlige væpnede gruppen. Forbrytelsen straffes med opptil 15 års fengsel.

Diev insisterte på at forvaring var lovlig, og at ethvert forsøk på å påvirke saken var “irrasjonell og nytteløs.”

Magmadov og Isayev flyktet fra Tsjetsjenia i juni 2020 etter å ha blitt arrestert og torturert for å ha drevet en opposisjonskanal om bruk av telegrammeldinger.

READ  SpaceX Starship Explosion: Flammer eksploderer i løpet av få minutter etter at SN10 landet på Mars

Paret beklaget senere for å ha regissert kanalen, og videoene dukket opp online. I et klipp sa Magmadov, trist over synet: “Jeg er ikke en mann, jeg er et tomt rom.” I en annen beklager Isayev at han oppførte seg “ubemannet.”

Det russiske HBT-nettverket har hjulpet Tsjetsjenia på flukt til utlandet eller til andre deler av landet i 200 år, og har svart på det tsjetsjenske tjenestemenn ser på som økt synlighet for russiske homofile siden utbruddet av “homofile” i republikken for fire år siden. Rettighetsbevegelse.

Selv om mange menn har blitt offentlig om bortføringer og politiets brutalitet, har myndighetene avvist rapporter om slike oppryddinger. Khadirov, som er blitt anklaget for andre menneskerettighetsbrudd, har sagt at det ikke er homofile i Tsjetsjenia.

Moskva har blitt kritisert for å ikke ha undersøkt rapportene ordentlig og for sin egen holdning til LHBT-rettigheter. “Homoseksuell kampanje” -loven, som forbyder “promotering av uprofesjonelle seksuelle forhold til minoriteter”, har blitt brukt til å presse aktivister siden 2013.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *