TMC gir Bonga FPSO kompressorer

Det norske selskapet TMC Compressors skal levere et komplett utenbordsmotor for Bonga Main utenfor kysten av Nigeria.

Selskapet sa at det ville gi systemet, bestående av tre store kompressorer og et kontrollsystem, for FPSO-fartøyet Floating Production, Storage and Offloading (FPSO). FPSO ligger 120 km sørvest for Niger Delta, i mer enn 1000 meter vann.

TMC avslørte ikke verdien av kontrakten.

«Våre marine trykkluftsystemer er kun beregnet for marin og offshore bruk, og det er derfor de foretrekkes av FPSO-operatører som ikke ønsker å stole på å sende serviceteknikere til utlandet,» sa Hans Peter Tanum, direktør for salg og forretningsutvikling hos TMC.

«Våre kompressorer er designet slik at skipets mannskap kan vedlikeholde dem på egenhånd, i stedet sammen med online support fra vår side.»

Shell Nigeria Exploration and Production Corporation (SNEPCo) driver FPSO, som startet produksjonen i 2005. Fartøyet kan produsere 225 000 fat per dag med olje og veie mer enn 300 000 tonn.

TMC vant arbeidet med å levere Anna Nery FPSO trykkluftsystem i september 2020. Selskapet skal levere dette marine systemet til Brasil.

Det norske selskapet har også jobbet med SBM Offshores Fast4Ward-modell. Dette arbeidet inkluderte deltakelse i Liza Unity FPSO, som skal produsere olje utenfor kysten av Guyana i 2022.

READ  Hollandske spillere følger Norge og Tyskland i en protest Qatar - Sports

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *