To av de beste restaurantene i verden er belgiske restauranter

Hvis det virkelig er en verdensreferanse når det gjelder gastronomi, er det La Liste, den mest eklektiske og globale kulinariske reiseguiden med restauranter og bakverk. Faktisk er den satt sammen fra tusenvis av pressepublikasjoner, inkludert anmeldelser fra New York Times ansett som den mest innflytelsesrike kilden til rangeringer, hundrevis av guider og millioner av anmeldelser på nettet. Hvert år samler han verdens beste adresser i mer enn 30 000 restauranter i mer enn 200 forskjellige land.

I videoen, de intime tilståelsene til stjernekokken Yves Matagne:

Frankrike, verdensmester

Champion i alle kategorier i seks år på rad, Guy Savoy vant tittelen som verdens beste restaurant takket være restauranten hans med samme navn. I fjor skilte tre andre franske etablissementer seg ut på podiet med nesten like poeng, inkludert kokken Alain Passards trestjerners restaurant l’Arpège, trestjerners Auberge du Vieux Puits og Gilles Goujon. La Vac d’Or i Saint-Tropez av kokken Arnaud Tonchele. I 2023 kjemper den franske kokken Eric Ribert fra Bernardin i New York og den tidligere svenske fotballspilleren Bjorn Frantsen, kokk på Frantsen i Stockholm, om de øverste trinnene på pallen. Landene med flest restauranter på listen er Japan (142), etterfulgt av Frankrike (104). De best representerte byene i rangeringen er de to japanske byene Minato-ku og Kyoto-shi, og på tredjeplass Paris.

Belgia vant også

Men vær trygg, hvis franske kokker ikke lenger trenger å bevise at de er ekte stjerner av verdens gastronomi, skiller våre belgiske kokker seg også ut! Belgia er det 13. «tittel»-landet, med 26 restauranter kjøpt. Hjemme fikk kjøkkenet på stjernerestauranten Zilde, drevet av kokken Vicky Kuens, 97,50/100, etterfulgt av Peter Goossens restaurant Hof van Cleve. Syv andre bedrifter i vårt land scoret godt over 90, som Pastoral in Rums, L’Eu Vive i Profondeville, Comme Ches Soi i Brussel, De Jongman i Brugge, Slackmolen i Oplabeek og til slutt Air du Temps i Egsey. . Andre veldig gode restauranter i landet vårt var med på denne prestisjetunge rangeringen, som The Jane i Antwerpen, Le Chalet de la Foret i Brussel, Le Castor i Warachem, Cuchara i Lommel og Restaurant Arabelle Meirlane i Marchin. Noe vi burde være stolte av!

READ  En journalist skriver en lederartikkel for lite «Fleming» etter smaken til flamske nasjonalister, som fyller hagen sin med flamske vinstokker.

Gå aldri glipp av noen livsstilsnyheter igjen sosoir.lesoir.be Abonner nå på våre temanyhetsbrev Ved å klikke her.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *