To nye skytevinduer for NASAs Artemis-1-oppdrag

NASA har to nye lanseringsvinduer for Artemis-1, det første 23. september og det andre 27. september. Håper alt går bra for SLS Mega Rocket.

Det er ikke lett å sende en rakett ut i verdensrommet. Etter to mislykkede forsøk på grunn av tekniske problemer GRYTE kunngjorde at den vil prøve igjen å skyte opp sin megarakett på vei mot Månen 23. eller 27. september. En etterlengtet flytur uten mannskap om bord som skulle tillate testing av Space Launch System (SLS) raketten og Orion-kapselen (som vil ta imot astronauter).

NASA har to nye lanseringsvinduer for Artemis-1

For å være mer presis er disse to skytevinduene som følger: 23. september med start klokken 12.47 (fransk tid) og 27. september med start klokken 17.37 (fransk tid). Disse datoene ble valgt for å unngå en konflikt med NAS DART-oppdraget, der et romfartøy vil kollidere med en asteroide 26. september for å kaste den ut av kurs. Disse to oppdragene bruker det samme internasjonale nettverket av antenner, Deep Space Network.

Den første 23. september, den andre 27. september

Det skal bemerkes at disse datoene gitt av den amerikanske romfartsorganisasjonen fortsatt er underlagt en spesiell dispensasjon som vil tillate NASA å unngå å teste batteriene på nytt i et nøddestruksjonssystem i tilfelle den forviller seg fra banen og går mot et befolket område. Uten dette unntaket vil raketten måtte settes sammen igjen, og det vil skyve tidsplanen flere uker tilbake.

Håper alt går bra for SLS Mega Rocket

takeoff hadde vært avlyst sist lørdag for andre gang på en uke, på grunn av et problem med drivstofflekkasje. SLS-raketten, som har vært utviklet i mer enn et tiår, har aldri flydd. Han må bli den mektigste i verden.

READ  Feil ved sletting av midlertidige filer

Femti år etter siste apollo-oppdrag, vil Artemis-1 fokusere på å sjekke Orion-kapselen, som vil ta astronauter til Månen. Og for dette første oppdraget vil Orion reise 64 000 kilometer bak månen, lenger enn noe annet beboelig romfartøy til dags dato. Hovedmålet er å teste varmeskjoldet, som må tåle en hastighet på 40 000 km/t og en temperatur som er halvparten av solens overflate.Forhåpentligvis kan operasjonen gjennomføres og alt går bra.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *