Tokyo Olympic Beachvolleyball for menn: Norges Mole og Sorum Historic Gold

Ingen lag droppet et sett på vei til finalen. Lørdag beholdt Norges Anders Berndsen Moll og Sistian Chandli Soram rekorden da de vant gullet for beachvolleyball i menn på Shiokas Park i Tokyo.

De nåværende verdensmestrene i den russiske olympiske komité Vyacheslav Krasilnikov og Oleg Stojanovsky var fornøyd med sølvet. Nordmennene vant gullmedaljekampen 21-17, 21-18 på 40 minutter.

Dette er den første olympiske medaljen i sandvolleyball for idrettsutøvere fra Norge og Russland. USA og Brasil dominerer sporten – som debuterte i Atlanta i 1996 – og vant 10 av 18 medaljer før den nådde Tokyo, hvor den ikke nådde pallen.

Les mer: Tokyo Olympic Women’s Beach Volleyball: US ‘A-Team’ vinner gull

Qatar – En bronsemedalje av en nasjon som ikke tidligere har vunnet en olympisk medalje på stranden. Serif Yunus og Ahmed Dijan beseiret Martin Flavins og Edgar Docs fra Latvia 21-12, 21-18 for å vinne den historiske medaljen for den arabiske nasjonen på mindre enn tre millioner mennesker. Dette er Qatars tredje medalje i Tokyo.

Yunus og Dijan vant medaljen sin kort tid etter, og vant kampen på 41 minutter, med det norske og russiske paret som tok ledelsen. Krasilnikov og Stojanovsky tok ledelsen. Men ned 1-5 til 4-8 mobiliserte Mol og Chor seg på nytt.

Etter å ha utlignet til 8-8 tok de en ledelse på 18-13. Selv om russerne reddet tre sett med poeng, kunne de ikke forhindre at åpningssettet og deretter kampen ble blokkert.

Resultater:

Final: Anders Berndsen Mol & Sistian Chandli Soram (NOR) bt Vyacheslav Krasilnikov & Oleg Stojanovsky 21-17, 21-18.

Bronse: Serif Younes & Ahmed Dijon (QAT) bt Martins Flavins og Edgar Dox (LAT) 21-12, 21-18.

READ  Norske og russiske krigsskip skjerper avtale om åpenhet om flyreiser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *