Tolv EU -land ber Brussel om å finansiere sanksjoner mot innvandrere

Tolv EU -stater, inkludert Østerrike, Hellas, Polen og Ungarn, har bedt Brussel om å finansiere bygging av barrierer på grensene for å forhindre migranters ankomst.
“En fysisk embargo ser ut til å være et utmerket tiltak for grensesikkerhet som tjener EUs overordnede interesser, ikke bare medlemslandene i frontlinjen,” sa innenriksministrene.

I et brev til kommisjonens visepresident Margaritas Shinas og innenrikskommissær Elva Johansson torsdag understreket de at “grenseovervåkning ikke utelukker ulovlig smugling.”

Denne formelle handlingen bør være gjenstand for ytterligere og tilstrekkelig finansiering i det europeiske budsjettetSpør ministrene i Østerrike, Bulgaria, Kypros, Tsjekkia, Danmark, Estland, Hellas, Ungarn, Litauen, Latvia, Polen og Slovakia.

Disse landene krever en “sterk reaksjon på instrumentering av ulovlig innvandring og hybride trusler.”

“Ingen tredjestater kan bruke vårt asylsystem til å utøve politisk press for å skremme EU og dets medlemsland eller bruke den nåværende situasjonen i Afghanistan,” skriver de.

Flere tusen migranter har krysset grensen mellom Hviterussland og EU, Litauen, Latvia og Polen de siste månedene, og EU anklaget Minsk -regimet for å ha arrangert disse veikryssene som gjengjeldelse for europeiske sanksjoner.

Polen, i likhet med Litauen, begynte å bygge piggtråd på den ene siden av grensen til Hviterussland. Ungarn satte opp denne typen barriere på grensen til Serbia under migrasjonskrisen 2015.

Brevet ble hevet under et møte med innenriksministrene i Luxembourg denne fredagen. I august sa EU -kommisjonen at den var “for” å bygge et gjerde mellom Litauen og Hviterussland, noe som indikerte at arbeidet ikke ville bli sosialt finansiert.

Les mer

Ulovlig og voldelig press på tvers av EU -grenser av spesialenheter finansiert av europeiske borgere

READ  McCarthy trekker ut alle valgene fra Capital Rebellion-teamet

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *