Toppmøtet med arktiske ambassadører i Supreme North Dialogue 2021

Arktis er en attraktiv møteplass mellom vest og øst. For årets North Top Dialogue deltar ni ambassadører fra Nordpolen. Alle arktiske land er representert, pluss EU.

Konferansen ble avholdt i Bodo, Nord-Norge. På grunn av pandemien er det meste av konferansen imidlertid digital.

Alle ambassadører og koordinatorer vil delta på en paneldiskusjon moderert av Arne O. Holm, sjefredaktør i High North News.

– Jeg ser frem til denne debatten og tror det vil være interessant å utfordre deltakerne i både sikkerhetspolitikk og klimaspørsmål, sier Holm.

Mikael Antel, Finlands ambassadør i Norge, sa til High North News at han er glad for at årets konferanse fokuserer på fremtidige ledere.

“Temaet for økten vår, som dekker både klimaendringer og sikkerhetspolitikk i Arktis, er timens tema. Viktigheten av Arktis har vokst som et resultat av klimaendringene, økningen i nivået på økonomisk aktivitet, åpning av nye transportforbindelser, og den økende geopolitiske betydningen av regionen, ”sier Intel., Og fortsetter:

“Fra finsk synspunkt må alle aktiviteter i Arktis være basert på det naturlige miljøets bæreevne, behovet for klimavern, prinsippene for bærekraftig utvikling og respekt for urfolks rettigheter. Finland arbeider for fremme stabiliteten i Arktis og Arktis og jobber for å bidra til å bevare Arktis-regionen er fri for militære spenninger. Jeg tror at Arktis fremtid er av avgjørende betydning ikke bare for arktiske land, men også fra et globalt perspektiv, spesielt med med tanke på virkningen av klimaendringer. Det er avgjørende at fremtidige ledere forstår og kjenner Arktis. Jeg gleder meg veldig til diskusjonen i The North High Dialogue, “sier Antel til slutt

Finland fullfører en ny arktisk politikkstrategi som regjeringen planlegger å publisere i mai.

READ  Bodo: ny by, ny flyplass
Michael Mann har bodd mesteparten av sin karriere i EU og har jobbet i Arktis.

Michael Mann, EUs ambassadør i det arktiske området, sier utgangspunktet for enhver diskusjon av ethvert aspekt av Arktis er behovet for det internasjonale samfunnet å doble arbeidet med å bekjempe klimaendringene.

“Det er en stor ære å bli bedt om å delta i et panel med mange fremtredende talere. Det er klart at det også er et stort fokus på sikkerhetsspørsmål for øyeblikket. Det er viktig at vi samarbeider for å sikre at Arktis forblir et et område med fredelig internasjonalt samarbeid, der rettsstaten er fullstendig respektert. Og siden arrangementet retter seg mot fremtidige ledere, er det også viktig at vi gjenspeiler ungdommens meninger og interesser, sier Mann.

Statssekretær Udon Halvorsen (konservative) sier implikasjonene av klimaendringer og sikkerhetspolitisk utvikling i Arktis påvirker unge mennesker.

“Gjennom vår politikk i Arktis forblir mennesker i Nord vår høyeste prioritet, og yngre generasjoner spiller en nøkkelrolle for å bestemme hvordan vi best kan gjøre samfunnene deres attraktive, blomstrende, bærekraftige og motstandsdyktige. Nordhøydialogen er et godt eksempel på hvordan man kan engasjere ungdom som en del av en dialog på høyt nivå. Rundt Nordpolen, “sier Halvorsen.

Ambassadørkomiteens sesjon vil finne sted torsdag 22. april kl 13:45.

Den komplette listen over ambassadører som er til stede i ambassadørkomiteen inkluderer:

  • Udon Halvorsen, statsråd, norsk utenriksdepartement
  • Michael Mann, ambassadør for Arktis, EU
  • Michael Antel, Finlands ambassadør i Norge
  • Timuras A. Rameshvili, den russiske ambassadøren i Norge
  • Cecilia Beurner, Sveriges ambassadør i Norge
  • Jim Dehart, USAs koordinator for Arktis
  • Patrick Barriesot, Canadas ambassadør i Norge
  • Ingibjörg Davíðsdóttir, Islands ambassadør i Norge
  • Jarl Frijs Madsen, dansk ambassadør i Norge

Veileder: Arne Holm, sjefredaktør i High North News

READ  ¿Cuántos cierran el martes 29 de diciembre?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *