Tørke: «Ekstremt forverret» situasjon i Spania

jeg erJordtørrheten på det europeiske kontinentet er langt mindre enn for ett år siden, men situasjonen er verre i Spania, ifølge satellittdata fra det europeiske Copernicus-prosjektet, analysert av AFP fredag.

European Drought Observatory (EDO) bemerker at 27,68 % av landet undersøkt av Copernicus (dvs. Europa og kysten av Middelhavet) var under tørre forhold i løpet av ti-dagers perioden fra 21. april til 30. april 2023. Tørkegraden er stabil sammenlignet med de ti foregående dagene (27,52 % fra 11. til 20. april).

Sammenlignet med i fjor ser situasjonen mer gunstig ut: I 2022, i samme periode, var 47 % av territoriene som ble undersøkt av EDO i tørketilstand, det vil si 20 poeng mer.

Dette globale bildet på kontinentets skala maskerer sterke forskjeller etter land. Tallene er enda verre i Spania, som står overfor den verste tørken i sin nyere historie.

Les mer Vil badetruser invadere strendene i sommer?

Forrige måned led landet en av de fem verste tørkeepisodene siden EDO-operasjoner startet i 2012. 79,48 % av det spanske territoriet er berørt av tørke, 64,94 % av jordfuktighetsunderskuddet og 14,54 % i alarmstatus.

Den spanske regjeringen avduket torsdag en nødplan på mer enn to milliarder euro for å håndtere situasjonen og redde den skrantende landbrukssektoren. To tredjedeler av dette beløpet vil bli brukt til å bygge ny infrastruktur for å møte vannmangel i enkelte områder, inkludert sjøvannsavsaltingsanlegg og systemer for å øke gjenbruk av vann.

READ  "Keven min var i smerte, og jeg beklager at jeg gjorde det" (VIDEO)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *