Tørst etter store åpne områder? Norge oppretter ti nye nasjonalparker

Seks naturreservatområder vil få status som en naturpark mens fire verneområder skal opprettes. Noe for å tilfredsstille eventyrere og amatører helt i nord.

Nå er det 47. Nasjonalparker, som for tiden dekker 10% av området Norge, Snart blir ti nye verneområder kunngjort 7. september I en pressemelding Klima- og miljødepartementet. Regjeringen har overlatt oppgaven med å merke fire parker i den vestlige delen av landet til Miljødirektoratet: Channammarsulfan i Arsta kommune, Hornalon i Fremonger kommune, Masfjordfjella i Alwer kommune og Kszm ங்க szcz ங்க ngszczszcznj, r i Kvass og Schangschangjr. Tilnærmingen skal tas mellom tre og fire år.

Det faktum at et område vil bli en nasjonalpark betyr at regionen har helt spesielle naturressurser som må tas vare på for fremtiden. », Forklarer minister Sweenung Rodwatt. I tillegg til å opprette disse fire parkene, vil de seks naturområdene som i dag regnes som naturvernområder få status som nasjonalpark: Lingsulfan, Silen, Trollheimon, Alfotbreen, Oxy-Rivingan og Fleckfort og Listestrendin.

Beskytt biologisk mangfold

Tap av biologisk mangfold på grunn av utvikling og menneskelig intervensjon er en av de største utfordringene i verden. Dette er også tilfellet i Norge, hvor mennesker stadig mer invaderer naturen. “, Understreker ministeren som vurderer nasjonalparkloven” Førsteklasses merke som kan bringe til det naturlige miljøet i landet .

Den norske regjeringen har også kunngjort at den vil utvide 8 av de eksisterende 47 nasjonalparkene. Blant dem, JostleSpreen Park, halvparten av overflaten dekket av de største isbreene på kontinentet i Europa; Av Femundsmarga, regnet som et av de største ville og uskadede områdene i Sør -Skandinavia; Eller ikke mer enn 200 topper over 200 meter i Jottunheim Park. Noe å tilfredsstille eventyrere og amatører i det fjerne nord på jakt etter store beskyttede områder.

READ  Norge beslaglegger 100 antikviteter i Irak

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *