TotalEnergies ble bøtelagt for manglende betaling av månedlige regninger

Den flamske energitilsynsmyndigheten (VREG) har bøtelagt TotalEnergies 108 785 euro for ikke å levere månedlig digital målerfakturering til sine kunder. Fra 1. april må store leverandører tilby sine kunder muligheten til å be om slike månedlige fakturaer gjennom en digital måler, og erstatte systemet med forskudd og årlige sluttfakturaer.

TotalEnergies er den eneste store leverandøren i Flandern som ennå ikke utsteder en månedlig regning, svarte den flamske energiministeren Zuhal Demir (N-VA) på et spørsmål fra den flamske parlamentsmedlemmet Robrecht Botuyne (CD&V) forrige uke. De fire andre store leverandørene tilbyr månedlig fakturering. En tilbyder anses som stor hvis den har mer enn 200 000 kunder. For mindre leverandører er ansvaret foreløpig ikke-eksisterende.

Energiselskapene fortalte selv i høringen i slutten av juni at «månedlig faktureringstjeneste foreløpig ikke er mulig for sluttkunder med digitale målere», sa VREG i sin konklusjon. Regulatoren kom til den konklusjon at argumentene fra selskapet ikke kunne tilbakevise påstanden til VREG.

For bøter fastsatte VREG 1 euro per digitalmåler. I følge de siste dataene tilgjengelig for VREG, hadde TotalEnergies 61 250 elektrisitetstilgangspunkter og 47 265 naturgasstilgangspunkter i sin portefølje. «Dette beløpet virker relativt lite i sammenheng med TotalEnergies virksomhet.»Legger til en modifikator til oppløsningen. «VREG anser at administrative bøter reflekterer alvorlighetsgraden av restriksjonene som er pålagt sluttkunder som følge av manglende overholdelse.»

READ  Mersk boring beskytter Agar PP-kontrakt for lavutslippsrigg

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *