Toto Wolf forventer tap av Mercedes-personell for Red Bull

Toto Wolf sa at han “gledet seg” til medlemmene sine Mercedes Personalet måtte gå Rød okse, Da de satte opp sin egen maskinproduksjonsenhet.

Som en av nøkkelpersonene bak motorene til Silver Arrows-motorene fra turbohybridtiden, flyttet til lagets største rivaler, forårsaket Mercedes Power-ingeniør Ben Hodgkinson en splid i redaksjonen som gikk til de nylig installerte Red Bull Power Trains.

Men Mercedes-sjef Hodgkinson tok et pragmatisk syn på utgangen og sa at alle disse personalskiftene mellom lagene var “en del av konkurransen” i Formel 1.

“Vel, jeg tror dette var forventet å skje,” sa Wolf til reportere ved den portugisiske Grand Prix.

“Det er en slagmark, en sti. Du må innrømme det. De siste ukene har definitivt trukket på begge sider av et tau! Jeg likte det. Det er en del av konkurransen. Så du må ta det som en idrettsutøver og en atlet.”

Sjekk ut de siste Max Verstappen-produktene via den offisielle Formel 1-butikken

Da Red Bull begynner prosessen med å overlevere Hondas immaterielle eiendeler før laget forlater spillet som motorprodusent på slutten av sesongen, har arbeidet allerede startet med hvordan Red Bull Power Trains vil utvikle seg i 2022 og utover.

Honda har sagt at det vil hjelpe Red Bull så mye som mulig I utviklingen av motorene sine for 2021 og 2022, når en ny drivstoffmiks ble introdusert i spillet, sier Wolf at teamet har gjort sine interne endringer og gjort “smarte” trekk.

Østerrike la til at teamets tilnærming gir mening fordi teamets fabrikker sett fra en ansattes synspunkt er geografisk nærme.

“Vel, jeg tror de riktige strategiske tiltakene, så vidt jeg kan se, var i bevegelse fra Red Bull,” sa Wolf.

READ  Imola F1 krasjer med Russell "klar" Williams-førers "feil"

“Jeg tror de går nedover en sti med sin egen kraftenhet og en ny OEM [original equipment manufacturer] Legger til. Det er definitivt smart.

“Arrangementet som ble oppfunnet med Honda og gjennomført på IP er også smart. Da blir det klart at de skal ansette engelske ingeniører fordi det er i Storbritannia.

“Det er ikke mange selskaper som kan tilby disse ingeniørene, så strategien er fullstendig forstått.”

Følg oss på Twitter Planet_F1, Som oss Facebook-side Og Bli med oss ​​på Instagram!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *