Tour de France: Bob Jungels vinner etappe 9 etter 60 kilometer

Bob Jungels vant den 9. etappen i Tour de France mellom Aigle og Chatel etter en eksepsjonell prestasjon. Med over 63 kilometer igjen til mål, utfordret luxemburgeren franske Thibaut Pinot gjennom Pas de Morgins og de siste kilometerne til mål. Pinot var 20 sekunder tilbake fra AG2R-løperen og klarte ikke å ta tilbake ledelsen. Til slutt endte Jonathan Castrovijo på andreplass over Verona. Pinot ble i mellomtiden nummer 4. Takket være nummeret hans vil Jungles også ta de store klatrernes prikkete trøye av Magnus Korts skuldre.

I gruppen av favoritter var det ingen som rykket før siste meter. Boggar angrep i siste fase, og Wingegard var den eneste som kunne følge ham. Alle andre favoritter tar sekunder.

I begynnelsen av etappen tok utbryteren lang tid å gå. Etter en lang time med racing fant en stor gruppe på rundt tjue ryttere seg sammen med tre belgiere: Wout van Aert, Jasper Stuyven og Kobe Goossens. Ved Col de la Croix brøt det ut en gruppe utbrytere og flere elementer ble sluppet, inkludert Stuyven og Bonnamour. Jungels satte av gårde alene på toppen og begynte angrepet på Pas de Morgins med en to-minutters ledelse. Ved siste passering reiste Van Aert seg for å fullføre etappen i stillhet.

Følg etappe 9 av Tour de France live med kommentarer:

READ  Står standarden virkelig i fare for å miste det grønne teppet?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *