Tre av grensebryterne i skipsfartsverdenen

ShipFC, et banebrytende, pioner marine oppfinnelsesprosjekt som søker å installere verdens første ammoniakkdrevne brenselcelle på et skip, har tatt et betydelig skritt ved å tildele en kontrakt til det tyske selskapet Franhofer IMM for å utvikle et katalytisk etterbrennersystem. .

Hensikten er å redusere utslipp av nitrogenoksider (NOx) fra det to megawatt drivstoffcelleanlegget med høy temperatur som skal installeres på offshore støtteskipet Viking Energy, som eies og drives av det norske selskapet Eitzwick og er kontrakt med Equine.

Utviklingen av dette systemet ledes av gassløsningsavdelingen til den finske motorprodusenten Wardzila, som skaper en ledende opplevelse innen sammenlignbare drivstoffsystemer, samt mindre målestokk på ammoniakk.

Norges Prototech vil bygge en 2 MW brenselcelle. Derfor slipper den ikke ut noen klimagasser.

Utviklingsarbeidet ledes og utføres av Franhofer IMM, som har omtrent 20 års erfaring med utvikling av brenner / reform.

Testen vil bli utført ved Norsk katapultsenter for bærekraftig energi.

Franhofer IMM har allerede startet forskning ved å bruke en syntetisk «off-case» forbindelse som inneholder hydrogen, nitrogen, vann og 100 ppm ammoniakk. Det var forventet å levere de første resultatene før jule- og nyttårsferien.

Resultatene forventes å gi viktig innsikt i katalysatorytelse, prosessbetingelser som er passende for ikke-gassbehandling, og nøkkelparametere for katalysatoravsetning.

Det er mulig å opprette et ovneselskap for behandling utenfor saksområdet som er integrert i brenselcellesystemet.

For faktisk drift injiseres gassblandingen i en ovn der hydrogen og ammoniakk omdannes til vann og nitrogen, og utslippene måler konsentrasjonene av ammoniakk og NOx som skal analyseres.

Den katalytiske ytelsen til forskjellige katalysatorer vil bli testet ved forskjellige temperaturer og vannkonsentrasjoner.

READ  இந்தric Zemmour Hva prøver denne Reddit-hendelsen å gjenopprette?

ShipFC14 drives av et konsortium av europeiske selskaper og firmaer som integrerer den norske klyngeorganisasjonen NCE Maritime Kleintech.

I mars ble EUs forsknings- og innovasjonsprogram Horizon 2020 støttet av 10 millioner euro (m 9 millioner) under brenselcellene og hydrogenforetakene.

Målet er også å sikre at en stor brenselcelle trygt og effektivt kan levere total kraft til verftanlegg.

En annen teknologi for grense-cruiseskip går i kommersiell tid, med det amerikanske subsea-forskningsfirmaet Houston’s Ocean Infinity som bestiller på åtte «landkontrollerende» skip.

Dette betraktes som et viktig skritt i utviklingen av ubemannet og fjernstyrt skipsfart.

Ordren ble mottatt av den norske skipsdesigner-byggherren Ward.

78m skipene er beskrevet som i stand til multi-purpose og semi-robotoperasjoner. Funksjonene inkluderer landbasert fjernkontroll, «light-groove» og «unwrapped» -funksjoner, og alternativ drivstoffeffektivitet som grønn ammoniakk.

Utviklingen av interne kontrollsystemer er tilgjengelig for Ward Electro i Alessund, Norge.

For fjernbetjening vil skip bruke Word Electros SQ integrerte automatiseringssystem og SQ Power Management System.

Opprinnelig planla Ocean Infinity å operere skip med Skeleton-teamet, men forventer å bytte til 100% ubemannet virksomhet over tid.

Ocean Infinity Oliver Blankett sa: ”Virkningen og størrelsen på denne robotmarinen vil utløse den største endringen den maritime industrien har sett siden den førte til marindamp.

«Med vår nye flåte vil vi kunne tilby bærekraftige tjenester til alle hjørner av industrien, fra marin energi til logistikk og transport.»

Skipene vil bli levert til Ocean Infinitys nye marine robotikk- og dataselskap Armada, som er engasjert i bygging av ni 21m og 36m skip i avdelingen.

Armadas ni små fartøyer er allerede i produksjon og forventes å være i drift tidlig i 2021.

READ  Slik vet du om smarttelefonen din er overopphetet

En av de første 78 meterne forventes å starte i midten av 2022, og alle de åtte leveransene vil være fullført innen utgangen av 2023 fra Wardin Wong Tao-verftet i Vietnam.

Det er en tredje grensebryter å rapportere, nemlig Norges Ulstein vinner kontrakten for å designe det første amerikansk-flaggede, Jones lovlydige skrå fallrørskipet for havbunnsdumping.

Ifølge Ulstein anses skipet som kritisk for å forme fremtiden for den amerikanske maritime industrien, inkludert etableringen av U.S.Rock Supply Chain Network.

Den grunnleggende designen vil bli utviklet av Ulsteins nederlandske designkontor med sterke tekniske bidrag fra søsterkontorer i Norge og Polen.

Kunden Great Lakes Dredge & Doc Company.

Hensikten med det planlagte skipet, som skulle bygges i det amerikanske verftet på grunn av Jones Act, var først og fremst å imøtekomme de voksende behovene til den amerikanske marineindustrien.

Det vil installere de beskyttende lagene av bergarter på havvindturbinefundamentene gjennom det skrånende fallrørsystemet. Designoversikten krever også et omfattende og robust bakdekkområde for å gjøre det mulig for Great Lakes å få tilgang til markedet for undersøkelsesdrift.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *