Tre regioner endrer skatt: Her er skattesatsene i 19 Brussel-kommuner for 2022


Jette har den høyeste eiendomsskattesatsen i området. Woluwe-Saint-Lambert øker også eiendomsskatten… Her er satsene som er planlagt for 2022.

Det er tid for budsjetter i alle Brussel-kommuner, men også på begge sider av språkgrensa. Og den som sier budsjett, sier økonomi. Og den som sier økonomi, sier skatt. Et svært følsomt område, der de lokale myndighetene har sin del av suverenitet og autonomi.

Kommunene disponerer en rekke skatter og avgifter som gjør at de kan finansiere pengene sine (skatter på kontorlokaler, på reklame, på uhygieniske boliger, parkeringsavgifter osv.). Men også muligheten til å pålegge to hovedskatter (se nedenfor): den populære personskatten (PPI) og eiendomsskatten (PRI). Og fra en kommune til en annen er forskjellene mellom skattesatsene noen ganger store.

Blant de mest beskattede Brussel-enhetene når det gjelder PPI og dermed inntekt, finner vi Ixelles og Watermael-Boitsfort med en rate på 7,5 %. Tvert imot er de laveste skattene i regionen Schaerbeek (4,9 %) og Woluwe-Saint-Lambert (5,4 %).

(…)

READ  EBay utforsker strategiske alternativer til markedet i Korea

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *