Trelleborg selger Norway Oil Company | Rigson

Trelleborg kunngjorde torsdag at de har signert en avtale om å skrote olje- og gassvirksomheten i Norge.

Selskapet sa at kjøperen er den nåværende ledelsen med en lokal partner. Trelleborg forklarte at avtalen forventes fullført i andre kvartal i år og ikke har noen vesentlig innvirkning på konsernets nettoresultat.

“Da en strategisk forretningsenhetsgjennomgang ble gjennomført i slutten av 2019, ble det klart at frasalg var vårt beste alternativ og for denne olje- og gassoperasjonen … så det var akseptabelt å informere avtalen,” Peter Nelson, Trelleborgs president og CEO, sa i en uttalelse fra selskapet.

“Samtidig må det understrekes at de andre delene av gruppen som utvikler, produserer og selger produkter og løsninger for olje- og gassindustrien er i områder der vi ønsker å fortsette å opprettholde vår tilstedeværelse og hvor vi opprettholder lederstillinger . “

“Dette gjelder hovedsakelig sikkerhetskritiske tetninger, slangesystemer, lagringsløsninger og forskjellige sikkerhetsløsninger for LNG,” fortsatte Nelson.

Trelleborgs norske olje- og gassdrift utvikler og produserer primært brannbeskyttelsesløsninger basert på gummi og varmeisolasjon som brukes i offshore olje- og gassutvinning. Trelleborg har avdekket et årlig salg av dette segmentet på rundt $ 37,1 millioner (SEK 310 millioner) i 2020.

Trelleborg er verdensledende innen konstruerte polymerløsninger som forsegler, fukter og beskytter kritiske applikasjoner i utfordrende miljøer, ifølge nettstedet. I forrige måned avslørte selskapet at det hadde signert en avtale og var ferdig med å trekke sin investering i offshore olje- og gassvirksomhet i Skylmersdale, England. Kjøperne sies å være personer som har høye posisjoner i Storbritannias offshore-virksomhet som selges.

For å kontakte forfatteren, send en e-post til andreas.exarheas@rigzone.com

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *