Tretten tusen bestillinger på en morgen for energibonusen

FPS-økonomien registrerte minst 13 000 økonomier mellom 10:30 og 14:30 på mandag fra innbyggere som skulle få sin grunnleggende energipakke, men som ennå ikke har mottatt den, fikk vi vite fra kontoret til energiministeren Tinne van der Straeten.

Siden mandag kan husholdninger som oppfyller vilkårene for å få den grunnleggende energipakken gitt av regjeringen i sammenheng med høye energipriser søke FPS-økonomien dersom de ikke har mottatt noe ennå..

I tillegg til de 13.000 forespørslene, har også FPS» økonomiske kundesenter blitt feid: 9.000 anrop og 1.200 e-poster.

I september i fjor vedtok regjeringen å gi husholdningene en grunnleggende energipakke for månedene november og desember 2022 for gass (135 euro/mnd) og elektrisitet (61 euro/mnd).

Premien gjelder for alle variable kontrakter. For en fast kontrakt vil bonuser kun tildeles dersom denne kontrakten inngås eller fornyes etter 30. september 2021. Prosedyren er ikke tilgjengelig for mottakere av den sosiale tariffen. I de aller fleste tilfeller betales denne grunnpakken automatisk, ved å redusere depositumsregningen eller ved betaling fra energileverandøren til innbyggers bankkonto. Det kan imidlertid hende at bonusen ikke faller automatisk. Dette kan forklares med at kontaktopplysningene som kunde hos leverandøren ikke samsvarer med det som står i det nasjonale registeret.

READ  Energipriser i stratosfæren: ved CPAS finner vi nå ... arbeidere og pensjonister

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *