Tromsø i Norge: Alt du trenger å vite for å bo i «Nordens Paris»

Byen Tromsø i Norge er det beste stedet å utforske polarsirkelen i noen dager. Og her er hvorfor.

Først litt historie og geografi. Hovedstaden i Arktis og utgangspunktet for mange polarreiser (Svalbard, Nordpolen, etc.), Tromsø ligger på øya Tromsøa i Lappland. Med en befolkning på omtrent 76 000 er byen, med kallenavnet «Nordens Paris», den nordligste byen i verden med en befolkning på over 50 000. Den ligger 350 km nord for polarsirkelen.

Gjennom hele historien ble Tromsø offisielt grunnlagt i 1794, men det er fortsatt svært gammelt til midten av 1800-tallet.e Century har den bare 1400 mennesker, men vil oppleve sterk ekspansjon mot slutten av det 19.e Århundret intensiverte med mange turer til gravplasser for selfangst.

I dag er Tromsø en svært energisk by med mange forskere, men også interesserte turister.

Besøker du Tromsø sommer eller vinter?

Hvis polarsirkelen høres ut som vinter, er sommeren også den beste årstiden å besøke den. Om vinteren, husk at solen ikke vises i slutten av november og midten av januar. Polarnatten varer mer eller mindre fra 28. november til 14. januar. Det er ikke helt mørkt, men lysstyrken er intet unntak. Det er imidlertid nok av aktiviteter: spekkhoggere, nordlys, aking … Temperaturmessig er de -10 og 0 C i Tromsø. De kan være kalde utenfor byen.

img_20210805_184845_613f3016e2232.jpg

Godt å reise til Tromsø om sommeren. Det blir ingen snø (bortsett fra fjelltoppene i nærheten av byen), ikke nordlys, men det er mange aktiviteter og temperaturen er veldig behagelig (de kan gå opp til 25 grader).

img_20210806_185134_613f31055f91e.jpg

Hvor kan du bo i Tromsø?

Selv om du kan finne noen få Airbnb-utleie, ligger noen gode hoteller som Smarthotel Tromso et steinkast fra hypersenteret og er svært rimelige. Litt høyere rekkevidde er Tone Hotel Polar eller Radisson Blu, som har den vakreste utsikten over havet.

Hva skal du se i Tromsø?

Når du utforsker Norge og Tromsø ser du bildet, det mest kjente stedet i byen er Ishavskatedralen i Tromsø (Ishawskatraln i Norge). Den ligger ved utgangen av brua som forbinder sentrum med Tromstalen. Den andre katedralen i byen (Tromsø Tomkirke i Norge) ligger i sentrum. Bygget i 19e århundre har den det unike med å være bygget av tre. Se også, Regional Freelance (bilde).

img_20210805_184304_613f2fbfde41b.jpg

img_20210806_184753_613f30b026d0a.jpg

For å fortsette historien bør Polarmuseet også se på biblioteket og dets sublime karnapp. For å gjøre mer, er Polaria byens fiskeri, det nordligste fiskeriet i verden.

img_20210805_151307_613f2d7cacd72.jpg

Geografi og undring, du må over broen og se det vakreste panoramaet på Tromsø ved Fjellheisen (taubanen i Tromsdalen). Om sommeren er det best egnet for å klatre og klatre 1300 trappetrinn for å nå toppen av Storsteinen, ca 420 meter over havet.

Hvilke tiltak bør gjøres i Tromsø?

Etter besøk i den generelle kulturen er det tid for aktiviteter (mest idrett). Om vinteren anbefales selvsagt skiferhunder, reinsdyrsleder eller snøscootere. For ikke å snakke om nordlyset, men dra ut på havet for å finne spekkhoggere og hvaler.

Om sommeren er det plass til fotturer rundt i Tromsø, men også for terrengsykling. Kajakkpadling midt i fjordene, kjøring rundt fjordene. Men nyt midnattssolen på Tromsøstranda. Båtfiske anbefales også. For ikke å glemme idrettsarrangementene: En fotballkamp på Tromsø stadion for å følge laget som danner seg i førstedivisjon (Tromsø IL), men hvis det på det tidspunktet går over, må du stå i veikanten for å se syklistene.Norges arktiske rase (Organisert av ASO).

Hvor kan man spise og drikke i Tromsø?

I Tromsø er det noen få steder å prøve. For norske spesialiteter er Partus Bistro den perfekte adressen. For en god kaffe er det koffein. Det er noen i nærheten av havnen (Stortorget). Til slutt er Mac Brewery en overbevisende spalte for å diskutere deres historisk betydningsfulle øl, som regnes som det nordligste på planeten. Dessuten er baren vel verdt et besøk. Som en påminnelse, Mac Grunnlagt i 1877 og er byens virkelige selskap.

Fotokreditt: Saïd El Abadi

READ  Norges nye arktiske kullgruve stenges i 2023

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *