Trudeau fordømmer kanadisk spionasjeundersøkelse i Kina | Canada

Justin Trudeau svarte sint Lukket dørs etterforskning av en kanadisk mann arrestert i Kina I mer enn to år på spionasje anklager den det som “fullstendig uakseptabelt.”

Forretningsmannen Michael Spear, som fullførte mindre enn tre timer med avhør på fredag, er en av to kanadiere som er arrestert. Eksplisitt gjengjeldelse Han ble formelt anklaget for å ha spionert i juni i fjor for sin arrestasjon i Canada på en amerikansk utleveringsordre fra Hawaii-leder Meng Wanshou.

“La meg være veldig tydelig: ettersom det mangler åpenhet i disse rettsforhandlingene, er deres vilkårlige forvaring helt uakseptabelt,” sa den kanadiske lederen på en pressekonferanse.

Spovers kamerat, tidligere ambassadør Michael Gowrick, skal gå for retten mandag.

Canada har angrepet beskyldningene mot innbyggerne som “troverdige”, og alle de tre sakene har sendt forholdet mellom Ottawa og Beijing til det laveste nivået på flere tiår, selv om Kina har nektet enhver sammenheng mellom Mengs arrestasjon og handling mot kanadiere.

Diplomater og media var tidligere utestengt fra å delta i spyware-rettssaken i Dantong, der kanadiske tjenestemenn fikk selskap av ambassadører fra åtte land, inkludert USA, Frankrike og Australia, utenfor retten.

Kanadiske diplomater ble evakuert fra en politibussbane med glassmalerier som antas å bære spionen.

Rettsuttalelsen sa at den “private høringen” var over, og at retten ville “velge en dato for å kunngjøre dommen.”

Spovers familie har bedt om at han løslates ubetinget og sier at han er uskyldig for anklagene, og at han har gjort det som en gründer for å “fremme konstruktive forhold” mellom Canada. Kina Og Nord-Korea.

Trudeau sa at hans regjering offentlig hadde takket sine allierte for å vise “global solidaritet i denne saken”, og la til at de visste at Kina ville fortsette å presse for umiddelbar løslatelse av “to Michaels”.

READ  Pro-Trump advokat Lynn Wood sverger til at Mike Pence er en 'forræder'

“Vi må forstå at Kina ikke bare handler om to kanadiere,” sa han.

“Det handler om rettsstaten og forholdet til det bredere Vesten, som opererer vilkårlig med forvaring og det obligatoriske diplomatiet de er involvert i.”

Disse landene er “bekymret ikke bare av disse to kanadierne, men også på grunn av den potensielle innvirkningen på deres egne borgere,” sa han.

Tiden for gyte- og kalebottester kommer Forhandlinger på høyt nivå pågår mellom USA og Kina i Anchorage, Alaska, sa seerne at det ikke var tilfeldig.

Jim Nickel, ansvarlig for den kanadiske ambassaden i Beijing, fortalte reportere utenfor Dandongs rettssal nordøst i Kina at han håpet Canada – med amerikansk støtte – ville få “øyeblikkelig løslatelse”.

I Ottawa kommenterte Trudeau at “amerikanerne tar denne saken på alvor,” og sa at USAs utenriksminister Anthony Blingen var forpliktet til å heve situasjonen for de to kanadiere i sitt første møte ansikt til ansikt med kineserne. Motstander Yang Jiechi.

Rettssakene mot to kanadiere som ble arrestert i desember 2018 har nådd de siste ukene, med saken om å overlevere Hawaii finansdirektør Meng Wanshou.

Trudeau har beskyldt Beijing for å ha arrestert Spear og Gowrick for å presse Canada for å løslate Meng, samtidig som han bekrefter det kanadiske rettsvesenets uavhengighet i behandlingen av den amerikanske utleveringsforespørselen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *