Trump erter støttespillere med henvisning til nytt presidentvalg

I en tale til den konservative politiske aksjonskonferansen gledet Donald Trump sine støttespillere og sa at han kunne stille som president igjen – hans første offentlige opptreden siden han forlot Det hvite hus i forrige måned.

Den tidligere presidenten sendte tilskuere til Seabag-arrangementet i Florida med de vanlige kamptalene, hvorav de fleste ble brukt i fjorårets kampanjestubbe.

Han lovet ikke å splitte det republikanske partiet ved å danne sin egen politiske bevegelse, og foreslo at han kunne stille som president igjen i 2024.

Trump sa: “Biden har mislyktes i sin primære rolle som administrerende direktør for rettshåndhevelse i USA. Det burde være nok for demokratene til å kompensere for tapene de led i middelalderen og miste det hvite hus på fire år. ”

Han sa videre at falske påstander om valgsvindel kom med i november i fjor: “Faktisk, som du vet, mistet de en av disse tingene.”

I en kommentar som ga en mottakelse fra mengden, sa han: “Men hvem vet, jeg kan bestemme meg for å slå dem for tredje gang.”

Trump har vært utenfor offentligheten siden 20. januar, da han forlot Det hvite hus bare timer før hans etterfølger, Joe Biden, tiltrådte. Han har også mistet ønsket kommunikasjonsform etter å ha blitt utestengt fra Twitter.

Hans støtte blant republikanske aktivister viser imidlertid noen tegn til å vakle. En halmavstemning på en konferanse før Trumps tale fant at han var den mest populære republikanske kandidaten i 2024, og fikk 55 prosent av stemmene. Den mottok 21 prosent flere stemmer enn hans nærmeste rival, guvernør i Florida Ron Desantis.

95 prosent av de fremmøtte på arrangementet sa imidlertid at de ønsker at Trumps politikk skal fortsette, mens et veldig lite antall – 68 prosent – sa at de vil at den tidligere presidenten skal kjøre seg selv igjen.

READ  Familie av indonesiske ofre for flyulykke saksøker Boeing for "farlig" fly | Indonesia

Når GOP beveger seg fremover etter tapet av både Kongressen og Det hvite hus, er Sibak-hendelsen et eksempel på Trumps varige grasrotdominans. Konferansegjengere sa gjentatte ganger: “Du vant. Du vant under den tidligere presidentens tale, hvorav de fleste var viet til de falske påstandene om at valget ble stjålet fra ham. Ifølge respondentene til halm-folkeavstemningen, er den viktigste saken som landet står overfor “valgsenhet”.

I sin tale løp Trump sammen med en lang liste over partimedlemmer i huset og senatet og anklaget ham for å være lojal nok til Make America Great Again-bevegelsen. Han sa at han planlegger å “aktivt støtte” visse kandidater i et forsøk på å vinne Kongressen i midtveisvalget i 2022.

Etter optimistisk å ha spådd Kongressens suksess neste år, sa Trump at vinneren av neste presidentvalg ville være en republikaner.

“Hvem er det?” Skål spurte. “Jeg er overrasket.”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *