Trump: «Fra mitt personlige synspunkt er det en stor seier»

USAs tidligere president Donald Trump sier at mellomvalgsresultatene er «noe skuffende på en måte», men ser det som en personlig prestasjon. Han fortalte Truth Social Portal, som han var med å grunnlegge, at de fleste av kandidatene han støttet vant. «Hvem gjorde det bedre,» sa han. «Fra mitt personlige perspektiv er det en enorm seier,» sa Trump.

Likevel så ikke den tidligere presidenten så «glad» ut morgenen etter valget. I følge en av hans rådgivere, sitert anonymt av CNN-stjernereporteren Jim Acosta, Trump «rasende» og «roper på alle».

Det er sant at Trumps nøkkelfigurer har hengt etter eller tapt i tette løp. Kandidatene han har støttet har gjort det bra i områder hvor republikanerne generelt er populære.

I delstaten Pennsylvania tapte hans støttespiller Mehmet Öz kappløpet om senatsetet. I Georgias senatorvalg er meningsmålingen mellom Trump-supporter Herschel Walker og den sittende demokraten Raphael Warnock. Stemmer telles fortsatt i Arizona.

Merk at republikaneren Ron DeSantis sannsynligvis vil bli gjenvalgt som guvernør i Florida. Han blir sett på som Trumps største rival for det republikanske budet til presidentvalget i 2024.

READ  Utenriksminister Colin Powell under George W. Bush er død

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *