Trump frigjør sjokkerende angrep på Mitch McConnell: «en ond, ond, urokkelig politisk hack»

Donald Trump sluppet løs et sjokkerende angrep på Mitch McConnell der han stemplet ham som et «dårlig, dårlig, urokkelig politisk hack.»

Blærene til ledende republikanere i den tidligere presidentens senat har fordømt McConnells utbrudd etter at Trump hevdet at han var «moralsk og praktisk ansvarlig» for Capitol-opptøyene.

Tidligere flertallsleder i senatet, Trump, la lørdag ut sin historiske andre tiltale bare minutter etter at 57-43 mennesker ble løslatt.

Nå har Trump hevnet seg i en avskjæringserklæring utstedt på tirsdag – den viktigste uttalelsen han har kommet med siden han gikk av 20. januar – og oppfordret lovgivere til å utvise den eldre politikeren i Kentucky.

«Mitch er et dårlig, dårlig og urokkelig politisk hack. Hvis de republikanske senatorene blir hos ham, vil de aldri vinne igjen. Han vil aldri gjøre det som må gjøres, eller hva som er riktig for vårt land,» sa Trump.

Han fortalte tidligere president McConnell at «GOP under dens ledelse vil aldri bli respektert eller» sterk «igjen.

«McConnell, som vanlig, med sitt engasjement for forretninger, status quo, mangel på politisk intelligens, visdom, talent og personlighet, presset ham raskt fra majoritetsleder til minoritetsleder, og det vil bare bli verre,» la han til.

Trump angrep McCann på Kina. Senatoren var gift med Elaine Chao, den tidligere presidentens tidligere transportsekretær, og ble født i Taiwan. Han trakk seg etter at Trumps støttespillere satte i gang et terroropprør i den amerikanske hovedstaden 6. januar.

Trump sa at han var klar til å støtte alle i de primære krigene mot de sittende republikanerne, «en tilhenger av USAs forstørrelse og den første politikken til USA.»

Han la til: «Vi ønsker intelligent, sterk, gjennomtenkt og medfølende ledelse.»

«Dette er et flott øyeblikk for vårt land, og vi kan ikke la det passere ved å bruke tredjeparts «ledere» for å diktere fremtiden vår!»

McConnell uttalte seg mot Trump, til tross for at han lovet ikke å straffe ham under rettssaken, men beskyldte ham bestemt for den volden som hans støttespillere utløste i Capitol 6. januar.

«De gjorde dette fordi de ble matet ville løgner av den mektigste mannen på jorden fordi han var sint på at han tapte et valg,» sa McConnell i konklusjonen.

«Handlingene til tidligere president Trump før opptøyene er en skammelig, skammelig plikt.»

Trump mottok 57 stemmer for å straffe ham i senatens tiltale, men den nådde ikke to tredjedeler av de 67 stemmene.

De syv GOP-senatorene som stemte Trump skyldig, var Richard Burr fra North Carolina, Bill Cassidy fra Louisiana, Susan Collins fra Maine, Lisa Murkowski fra Alaska, Mitt Romney fra Utah, Ben Sauce fra Nebraska og Pat Domney fra Pennsylvania.

Alle møtte alvorlig tilbakeslag fra partimedlemmer.

Trump, den første presidenten som ble tiltalt av huset to ganger i USAs historie, er den første presidenten som blir tiltalt for tiltale siden han forlot Det hvite hus.

Uten å overbevise ham, tillot senatet den 74 år gamle Trump å stille som president igjen i 2024.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *