Trump og hans allierte presser Nye republikanske forsøk på å begrense lovene om stemmegivning Republikanere

Republikansk advokat som ga råd Donald Trump I sin kampanje for å oppheve valgresultatet i 2020 spiller han nå en nøkkelrolle i å koordinere den republikanske innsatsen for å stramme valgloven over hele landet.

Tiltaket kommer ettersom Trump har identifisert sin støtte til en ny lov presset av republikanerne i Georgia, som kritikere har anklaget for å være et stort slag for fargesamfunn, spesielt svarte velgere. Joe Biden etterlyste Georgia-lover “Jim Crow in the 21st Century” Og “en grusomhet”.

Men Trump, hvis grep om det republikanske partiet er sterkt, ønsket det velkommen Georgia Forbedringer. “Gratulerer Georgia Og dette Georgia Statens lovgiver vurderer å endre Trumps velgeregler og forskrifter, ”sa Trump i en uttalelse gjennom sin pakke, Save America, og gjentok sine ubegrunnede påstander om at svindel var en faktor i Bidens nederlag i valget. “De har lært av elendigheten ved presidentvalget i 2020 at det aldri vil bli tillatt å skje igjen. Disse verste endringene vil ikke skje når som helst!”

Trump er fremdeles en dominerende styrke blant partiets republikanere, og hans støtte for å begrense stemmeretten – og involveringen av de som står ham nær – avslører partiets fremtidige retning når den møter diversifiseringen av demografiske trender i USA. Med sin mest hvite støtte.

Cleta Mitchell, en mangeårig republikansk advokat og konservativ talsmann, var en av Trumps rådgivere i en telefonsamtale i januar der Trump ba valgembetsmenn i Georgia om å “finne” nok stemmer til å erklære seg selv, men ikke Biden, vinneren av krigstilstanden. .

Nå har Mitchell stått i spissen for to separate initiativer for å presse på for strengere statlige lovgivninger og for å motvirke demokratisk innsats for å utvide tilgangen til stemmeseddelen på føderalt nivå. Han råder også statlige lovgivere om å utforme antistemmeplaner. Og han er i jevnlig kontakt med Trump.

“Folk er veldig ivrige etter å bli involvert, og vi må bruke denne energien,” sa Mitchell i et intervju med Associated Press. “Det er mange grupper med planer for valgintegrasjon som ikke har blitt gjort før.”

Trumps påståtte svindel under og etter valget i 2020 har utløst bølger av nye begrensninger i stemmegivningen.

Brennan Justice Center sa at mer enn 250 foreslåtte stemmerettbegrensninger i stor grad ble foreslått av republikanske lovgivere.

Torsdag signerte GOP-guvernøren i Georgia lovgivning som krever at velgere skal sende ID-er med post, og gir lokale valgstyrer og nye makter til å skaffe mat eller vann til folk som venter i kø for å stemme mot de ulovlige under den GOP-kontrollerte statslovgiveren.

Som svar har demokrater presset på for en massiv føderal lovreform. Dette forslaget, kalt HR1, ville effektivt nøytralisere statslige lover om identifikasjon av velgere, tillate hvem som helst å stemme med post hvis de ønsker det, og automatisk registrere borgere til å stemme. Republikanere Anta at det bryter statskontrollen over valg og si at det er designet for å komme demokrater til gode.

“Venstre prøver å eliminere 100 års fremgang i valgadministrasjonen,” sa Mitchell og uttrykte forvirring over demokratenes beskyldninger om at republikanerne prøver å undertrykke avstemningen. “Vi ser på to forskjellige filmer nå.”

Mitchell var mest offentlig involvert i stemmekrigene i Trumps 2. januar-kall til Georgias utenriksminister Brad Raffensberger. Under samtalen insisterte Mitchell på at han hadde bevis på stemmebygging, men tjenestemenn med statssekretæren sa at dataene hans var feil.

Mitchell har to nye roller i den voksende konservative avstemningsprosessen. Han driver en innsats på 10 millioner dollar for å få inn nye begrensninger for å stemme i den begrensede regjeringsgruppen FreedomWorks og for å hjelpe de konservative med å bli involvert i mutter og bolter ved lokalvalget.

Han er også senior juridisk assistent ved Conservative Partnership Institute, drevet av tidligere republikanske senator Jim Dimint. Han sier at han vil bruke den rollen til å “konsolidere” konservative stemmeposisjoner, spesielt mot HR1.

Mitchell, 70, har kontakter med andre innflytelsesrike veteraner fra den konservative bevegelsen og fungerer som ekstern rådgiver for den amerikanske lovgivende transaksjonskomiteen, en konservativ gruppe som gir modell lovgivning for statslovgivere og avtalt en samtale med statslovgiveren og Texas Senator Ted Cruz. I motstand mot HR 1.

Mitchell fortalte Associated Press at han hadde vært i regelmessig kontakt med republikanske statslovgivere om behovet for nye valglover. Hun sa at hun ikke kunne identifisere hvem hun snakket med, men sa at det var en langsiktig interesse.

Han vil ikke beskrive samtalene sine med Trump på samme måte eller si om de var involvert i den nye stemmeslagskampen. “Jeg er i hyppig kontakt med presidenten,” sa han om Trump.

Rensur viste ikke betydelige problemer i 2020-valget. Trump og hans støttespillere har tapt mer enn 50 rettssaker mot resultatene.

READ  Fox News fyrer Kamala Harris for uriktig fremstilling

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *