Trump sier at han vil forlate Det hvite hus bare hvis velgerne velger Joe Biden – VG

Møte: Etter å ha takket amerikanske militærledere i utlandet, svarte USAs president Donald Trump på spørsmål fra pressen torsdag – for første gang siden valget. Foto: POOL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Donald Trump lovet å respektere utfallet av valgdeltakelsen 14. desember. Han innrømmet imidlertid ikke valgnederlag og ville ikke kommentere om han ville delta på Joe Bidens innvielse.

På spørsmål fra en reporter om han ville forlate Det hvite hus hvis velgerne stemte på Joe Biden som den neste presidenten i USA 14. desember, svarte presidenten i USA: «Selvfølgelig vil jeg, vet du.»

– Men i så fall vil de gjøre en feil, sa han, og han tror det vil «skje mye» innen den fører til dette.

Bakgrunn: Sånn sett er det mulig Trump kan endre valget

Uttalelsene kom da Donald Trump svarte på spørsmål fra pressen i Det hvite hus for første gang siden valget 3. november torsdag. Nyhetsbyrå AP skriver.

Trump ble tydelig irritert av en rekke spørsmål, og da en av journalistene gikk inn mens han kom med nye påstander om valgsvindel, svarte han som følger:

– Ikke snakk til meg sånn. Du er en lettvekt, jeg er USAs president, og snakk aldri med presidenten slik.

Trumps motstander Joe Biden er erklært vinneren av det amerikanske presidentvalget. Imidlertid er det offisielt 538 velgere fra 50 stater Hvem utnevner presidenten.

De nomineres av hver stat etter at valgresultatet er godkjent, og de vil stemme 14. desember.

Velgerne vil stemme på den vinnende kandidaten i deres stat. Per i dag har Biden 306 velgere mot Trumps 232.

READ  Nedover Niels Hinderman og Fuse tar 3. plass i Kvitfjell, Norge

– Jeg vil ikke si mer

Reuters skriver at Trumps uttalelser torsdag kveld var for nærme til å innrømme at han kan ha tapt valget.

Likevel gjentok presidenten at han ikke innrømmet noe valgnederlag og gjentok sin tro på at det var utbredt valgsvindel.

– Å anerkjenne valgnederlag ville være en veldig vanskelig oppgave, sa han Washington Post.

Les mer

Trump-venn og kontroversielle medier til VG: – Jeg tror ikke han vil gi opp

Trump Lag har anlagt søksmål for å utfordre valgresultatet i flere stater. Men de presenterte ikke bevis for omfattende og systematisk valgsvindel. Mange saker er avvist i retten.

– Hvis media er ærlige og de store teknologibedriftene er rettferdige, vil det ikke engang være en konkurranse. Jeg ville vunnet med et stort antall stemmer, jeg ville vunnet med et stort antall stemmer, men det er ennå ikke kunngjort, fortsatte Trump – som resultatene viser:

Biden skriver at han fikk rundt seks millioner flere stemmer enn Trump ved valget Verge.

Les mer

Ny Corona-dødvann i USA – men Trump etterlyser mobilisering

Trump vil ikke svare på spørsmål om han vil delta på Joe Bidens planlagte innvielse i Washington, D.C., 20. januar.

– Jeg vil ikke svare på det ennå. Jeg vet svaret, jeg vil være ærlig, men jeg vil ikke si ennå, han svarte på spørsmålene om å følge tradisjonen og delta.

Da Trump tiltrådte i januar 2017, deltok hans forgjenger Barack Obama seremonien:

Trump er kanskje den siste sjansen

Det har vært Det ble spekulert i at Trump-leiren ville prøve å påvirke valget 14. desember. I teorien, hvis de tvinger statstjenestemenn til å sende andre velgere enn valgresultatet – det vil si republikanske velgere i en stat hvor Biden fikk flest stemmer.

READ  Hegerberg håper å ta igjen det tapte med Norge i VM

Mange stater der resultatet er veldig likt – og Trump har saksøkt mot avgjørelsen – styres av republikanerne.

For å vinne, må Trump og hans advokater overbevise forskjellige statlige tjenestemenn om at det har skjedd storstilt valgsvindel. Den Den amerikanske grunnloven tillater dem å gjøre det Hvis gjennomføringen av valget kan klassifiseres som «mislyktes», utnevn velgerne selv.

– Dette er ikke helt umulig ved lov, men den 240 år lange historien om valg refererer til utnevnelse av velgere av statlige tjenestemenn i samsvar med utfallet av valget, sier Todd Landman, professor i statsvitenskap i USA. Tidligere V.G.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *