Trump-tiltale: Nancy Pelosi-tiltale skal formelt sendes til Senatet i dag – Liveoppdateringer | Amerikanske nyheter

Hvis det er en «Y» på dagen, kan du garantere at Kinas utenriksdepartement ville ha sagt noe om forholdet til USA. Talsmann for utenriksdepartementet Zhao Legion har vært kritisk til amerikanske militære operasjoner i regionen, rapporterte Reuters i dag.

Kina har sagt at USA ofte sender skip og fly til området for å «bøye musklene» etter at et amerikansk hangarskip seilte inn i et omstridt Sør-Kinahavet.

Billioner dollar av handel flyter hvert år gjennom vannveien som var sentrum for striden mellom Beijing og Washington. USS Theodore Roosevelt-ledede amerikanske transportteam og tre krigsskip kom inn i vannveien lørdag for å fremme «havets frihet», sa det amerikanske militæret noen dager senere. Joe Biden Ble president.

«USA sender ofte fly og skip til Sør-Kinahavet for å utvikle musklene,» sa talskvinne for utenriksdepartementet, Zhao Legion, til journalister. «Dette bidrar ikke til fred og stabilitet i regionen.»

Kina har gjentatte ganger klaget over at amerikanske marinefartøy nærmer seg øyer i Sør-Kinahavet med konkurrerende krav fra Vietnam, Malaysia, Filippinene, Brunei og Taiwan.

Transportørsteamet gikk inn i Sør-Kinahavet samtidig som kinesiske luftforsvarsjets kunngjorde innbruddet i den sørvestlige delen av Taiwans identifikasjonssone for luftvern.

Kina har ikke kommentert hva luftforsvaret gjør, og Zhao henviste spørsmål fra journalister til Forsvarsdepartementet. Han gjentok Kinas holdning om at Taiwan var en uunngåelig del av Kina og at USA skulle føre en «ett Kina» -politikk.

Taiwans president Tsai Ing-wen besøkte en radarbase nord for øya mandag og berømmet hans evne til å overvåke kinesiske styrker, sa kontoret hans.

«Fra i fjor til nå har vår radarstasjon oppdaget nesten 2000 kommunistiske fly og mer enn 400 kommunistiske skip, slik at den raskt kan overvåke og frastøte, og fullt ut beskytte havet og luftrommet,» sa han til tjenestemenn.

READ  Charles Michael i uro? Europaparlamentet ønsker en avklaring om "overforbruk"

Taiwans forsvarsdepartement sa at et kinesisk anti-ubåt Y-8-fly fløy inn i sin forsvarssone i dag.

Byens nye administrasjon har sagt USAs engasjement for Taiwan er «bunnsolid». Som de fleste land har den ikke formelle diplomatiske forbindelser med Taiwan, men er den demokratiske øyas viktigste internasjonale støttespiller og største våpenleverandør til Kinas sinne.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *